29 χρόνια απο την δολοφονία της Σωτηρίας Βασιλακοπούλου

0

 

29 χρόνια πέρασαν από τη δολοφονία της νεαρής συναδέλφισσας Σωτηρίας Βασιλακοπούλου μπροστά στο εργοστάσιο γκέτο της ΕΤΜΑ. Η νεαρή φοιτήτρια με την απεργιακή προκήρυξη στο χέρι δολοφονήθηκε από οδηγό πούλμαν (τσιράκι της εργοδοσίας) μπροστά στην πύλη του γκέτο. Τα οράματα της Βασιλακοπούλου είναι πάντα επίκαιρα και ανεκπλήρωτα.

Ο αγώνας για τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις της Εργατικής Τάξης, όπως τότε, έτσι και σήμερα είναι στην πρώτη γραμμή της ταξικής πάλης.

Οι δυνάμεις της πλουτοκρατίας με τους πολιτικούς τους εκφραστές, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, με τη στήριξη του ΣΥΝ, έχουν στόχο την όλο και μεγαλύτερη εκμετάλλευση των εργαζομένων.

Και στις μέρες μας η κρατική βία και ο εργοδοτικός αυταρχισμός γεννούν θύματα στις γραμμές της Εργατικής Τάξης.

Γι΄ αυτό ο αγώνας μας επιβάλλεται να είναι καλύτερα οργανωμένος και πιο μαζικός.

Η επιλογή του αγώνα είναι μονόδρομος για την Εργατική Τάξη, για την υπεράσπιση των συμφερόντων της.

Αυτόν τον δρόμο διάλεξε και η Σωτηρία.

Σε αυτά τα βήματα θα συνεχίσουμε και εμείς σαν ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, για την ανατροπή της πολιτικής του Κεφαλαίου, της Ε.Ε. και των κυβερνήσεών τους.

Μαζί, Εργατική Τάξη και νεολαία, θα δώσουμε τη μάχη μέχρι ο παραγόμενος πλούτος θα ανήκει σε μας που τον παράγουμε.

Στα πλαίσια αυτά η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους στην εκδήλωση τιμής για τα 29 χρόνια από τη δολοφονία της Σωτηρίας αύριο Τρίτη 28/7, στις 7.30 μ.μ. έξω από την πύλη του κάτεργου της ΕΤΜΑ, Αγίας Άννης και Ιερά Οδός.

Η Εκτελεστική Γραμματεία

Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.