Οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες ήταν και παραμένουν εχθροί της τάξης μας

0

 

ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ παρέα με την Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (Ε.Σ.Ε.Ε.) σταθερά στην προώθηση προγραμμάτων που επεξεργάζεται Ε.Ε. και πλουτοκρατία

Κοινή επιστολή απευθύνουν στην κυβέρνηση, το Κέντρο Ανάπτυξης Εκπαιδευτικής Πολιτικής – Γ.Σ.Ε.Ε, Πολύκεντρο – ΑΔΕΔΥ και Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (Ε.Σ.Ε.Ε.), για να στηρίξει τι άλλο; τις αντεργατικές και αντιλαϊκές, επιλογές της.

Να στηρίξει τα προγράμματα δια βίου μάθησης, που οι παραπάνω συνδικαλιστικές οργανώσεις υλοποιούν με τίτλο: “Δια Βίου μάθηση και ενδυνάμωση του ρόλου των εργαζόμενων και των μικρών επιχειρήσεων στη σύγχρονη οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα”

Ομολογούν ότι οι επιλογές τους ευθυγραμμίζονται με την προοπτική της Ε.Ε. για απόκτηση δεξιοτήτων και με τους στρατηγικούς της στόχους. Παραδέχονται επίσης ότι με εργαλείο τη δια βίου μάθηση συμβάλλουν στο να γίνουν οι εργαζόμενοι:

πιο αποδοτικοί, πιο υπάκουοι, να δουλεύουν για τους καπιταλιστές με αίσθημα ευθύνης και ατομικής πρωτοβουλίας, να προσαρμόζονται στο εργασιακό τους περιβάλλον και φυσικά να γίνουν πιο φτηνοί και να αποδεχθούν ως μοίρα τους την ταξική εκμετάλλευση.

Για τη ΓΣΕΕ, την ΑΔΕΔΥ και την ΕΣΕΕ ο εργαζόμενος πρέπει να “εκσυγχρονίσει απαρχαιωμένες και αποστεωμένες πρακτικές στο εργασιακό περιβάλλον” “να αποκτήσει νέα ηθική Κουλτούρα” και φυσικά να προωθεί την ανταγωνιστικότητα, τον κοινωνικό εταιρισμό, να νοιώθει συνυπεύθυνος για την καταλήστευση της εργατικής του δύναμης και να επωμίζεται αδιαμαρτύρητα όσα του φορτώνει η αντεργατική και βάρβαρη πολιτική των εκφραστών του κεφαλαίου.

Είναι προκλητικοί και αδίστακτοι. Συνεχίζουν να δίνουν άλλοθι στην πολιτική της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ – Ν.Δ.- ΛΑΟΣ -ΔΝΤ- ΕΕ και πλουτοκρατίας, στην πολιτική που ρίχνει στα τάρταρα τη ζωή του λαού, δίνει μισθούς πείνας και εξαθλίωσης, που αφαιρεί δικαιώματα και κατακτήσεις.

Δουλεύουν για να δεθούν χειροπόδαρα οι εργαζόμενοι. Αυτός είναι ο ρόλος του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού. Η δράση τους είναι επιζήμια για τα συμφέροντα των εργαζόμενων και στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα.

Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά πως οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ ήταν και παραμένουν εχθροί της τάξης μας, συμπαραστάτες της εργοδοσίας και του κεφαλαίου.

Οι εργαζόμενοι πρέπει να ξεμπερδέψουν μια ώρα νωρίτερα με αυτές τις ηγεσίες.

Αντεπίθεση με οργάνωση στους τόπους δουλειάς, με αλλαγή των συσχετισμών υπέρ της γραμμής της ταξικής σύγκρουσής. Να δυναμώσει το σύνθημα

Χωρίς εσένα γρανάζι δε γυρνά – Εργάτη μπορείς χωρίς τα αφεντικά

ΙΣΧΥΡΟ ΠΑΜΕ ΠΑΝΤΟΥ!

Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.