Τρίτη, 25 Ιανουαρίου

Ανακοίνωση

0
image_pdfimage_print

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Εργαζόμενοι-εργαζόμενες,άνεργοι -άνεργες, νέοι- νέες,

 

Τίποτα δεν τελείωσε! Εμείς έχουμετη δύναμη. Εμείς θα τους ανατρέψουμε!

Οι τελευταίες κινητοποιήσεις, η 48ωρη απεργία και τα μεγάλα συλλαλητήρια σε όλες τις πόλειςτης χώρας στις 12 Φλεβάρη, δείχνουν τον δρόμο. Η μαζικότητα, η οργάνωση, η ατσάλινη πειθαρχία απέναντι στο κράτος των μονοπωλίων και των μηχανισμών του, τους ενοχλεί και τους φοβίζει. Το δυνάμωμα της ταξικής πάλης, η οργάνωση των εργατών, η αποφασιστικότητα,η αναπόφευκτη σύγκρουση με την εργοδοσία, μπορεί να ματαιώσει το νέο έγκλημα.

 

Στουςμελλοντικούς σκληρούς ταξικούς αγώνες θα είμαστε όλοι παρόντες

Ο καθένας πλέον μπορεί να βγάζει συμπεράσματα. Να διακρίνει τους φίλους από τους εχθρούς,με ποιον θα πάει και ποιον πρέπει να αφήσει. Οι αγώνες του χθες δεν έχουν σχέσημε τους αγώνες του σήμερα και θα διαφέρουν αρκετά με τις απαιτήσεις και τις θυσίεςτων αγώνων που θα έρθουν. Εργαζόμενοι σε δεκάδες χώρους δουλειάς που στο παρελθόνέβλεπαν τους αγώνες από απόσταση, σήμερα σηκώνουν βάρος, αποτελούν την εμπροσθοφυλακήσε σκληρές αναμετρήσεις με την εργοδοσία. Η θέση του καθένα μας είναι σε αυτούς τους αγώνες. Είναι καθήκον να σταματήσουμε τη βάρβαρη πολιτική που τσακίζει τη ζωήμας.

 

Οπλούτος τους πατάει πάνω στη δυστυχία και την ανέχειατου λαού.

Δεν είσαιμαζί τους. Δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα με αυτούς. Η εξαθλίωση σου αποτελείτην πηγή της νέας κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.

 

Η καταιγίδατων μέτρων, το τσάκισμα των μισθών και των συντάξεων, το χτύπημα των συλλογικώνσυμβάσεων δεν είναι μέτρα που καλύπτουν το δημόσιο χρέος, δεν έχουν σχέση με ελλείμματα.Είναι μέτρα που έχουν έναν και μόνο κερδισμένο. Τα κέρδη του μονοπωλιακούκεφαλαίου, τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Οιεκβιασμοί, τα τρομοκρατικά διλήμματα, τα διαγγέλματα που σπέρνουν φόβο και αγωνία, φανερώνουν τις αδυναμίες και το άγχος τους, δείχνει ότι δεν είναι ανίκητοι. Τα κόμματα της πλουτοκρατίας ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ πρέπει να το πληρώσουν πολύ ακριβά. Να μη χαριστούμε σε κανέναν.

 

Οπραγματικός στόχος τους, είναι να πληρώσει την κρίση ο λαός και όχι το μεγάλοκεφάλαιο. Ο λαός όμως μπορεί να τον αντιστρέψει! Τα λαϊκά στρώματα έχουν κάθε συμφέρον και κάθε δίκιο να αρνηθούν αυτόν τον δρόμο, να παρεμποδίσουν την εφαρμογή των μέτρων. Μονόδρομος για το λαό είναι να πληρώσει την κρίση το μεγάλο κεφάλαιο.

 

Τα εργοστάσια, οι τόποι δουλειάς σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, να γίνουν το μαρτύριο τους

Ή θα υποταχτούμε και θα τα σαρώσουν όλα, ή θα τουςπάρουμε στο κυνήγι. Να μην αφήσουμε τις ζωές μας, στα χέρια των βιομηχάνων καιτου πολιτικού προσωπικού τους. Ο πολύμηνος αγώνας τωνχαλυβουργών να αποτελέσει την έναρξη σκληρών αγώνων, με ανεβασμένες μορφές πάλης σε κάθε εργοστάσιο, σε κάθε τόπο δουλειάς.  Εκεί βρίσκεται ο ταξικός αντίπαλος, εκεί πρέπει να πιέσουμε, να αναχαιτίσουμε, να δυναμώσουμε την πάλη μας.

 

Να κυριαρχήσει η αφοβία μπροστά στις απειλές και τους εκβιασμούς τους. Το σύνθημα “εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά”να δονήσει κάθε τόπο δουλειάς. Είναι το όπλο του εργάτη, δίνει δύναμηστη σύγκρουση με τον πιο σκληρό αντίπαλο. Να απομονώσουμε τον εργοδοτικόσυνδικαλισμό που συμβάλλει στην επίθεση που δεχόμαστε, βάζοντας γερές πλάτες στην εργοδοσία.

 

Γιατί εμείς δε ζούμε με 400 ευρώ!

Η αγανάκτηση και η οργή δε φτάνουν σήμερα αν δε δεθούν με οργανωμένη, συνειδητή,μαζική και από τα κάτω δράση για την ανατροπή της πολιτικής των μονοπωλίων.

 

Ενίσχυσε την πάλη σου. Οργανώσου στο σωματείο. Δυνάμωσε  τοΠΑΜΕ! Έχειςανάγκη από ένα κίνημα που δε θα τα “διπλώνει”, δε θα κάνει κωλοτούμπες αλλά με ταξική συνέπεια θα βάζει εμπόδια, θα καθυστερεί τα κυβερνητικά μέτρα, θα οργανώνει την πάλη για άμεσα μέτρα ανακούφισης των λαϊκών στρωμάτων, θα μπαίνει μπροστά στην πάλη για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, για την ανατροπή τηςαντιλαϊκής πολιτικής. Κίνημα που θα δίνει παράλληλα την προοπτική στην πάλη της καθημερινής δράσης.

 

Τρόικα, κεφάλαιο, ΕΕ και κόμματα της πλουτοκρατίας δεν αλλάζουν.

Άλλαξε εσύ θέση και στάση απέναντι σε αυτούς. Εμείς παράγουμε τον πλούτο, είμαστε η συντριπτική πλειοψηφία, εμείς έχουμε τη δύναμη. Η εργατική τάξη με τη συμμαχία της να σηκώσει ψηλά τη σημαία του αγώνα για τα δικά της συμφέροντα. Να πάρει στα χέρια της και τα μέσα παραγωγής και την εξουσία.

 

Πίστεψε στη δύναμή σου, φέρε τα πάνω-κάτω!

Share.

Comments are closed.