Βιομηχανία CRETA FARM

0
image_pdfimage_print

 

Γκέτο στυγνής εκμετάλλευσης, τρομοκρατίας, παραβιάσεων εργατικών δικαιωμάτων, Ελλήνων και μεταναστών εργατών.

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει την εργοδοσία της εταιρείας CRETA FARΜ. Η εκμετάλλευση, η καταπίεση, ο εκφοβισμός, η τρομοκρατία, οι παραβιάσεις των εργατικών δικαιωμάτων, των ΣΣΕ πάνε σύννεφο στους χώρους δουλειάς. Η αντεργατική πολιτική των γαλαζοπράσινων κυβερνήσεων, της ΕΕ, η ασύδοτη δράση της εργοδοσίας σε όλο της το μεγαλείο. Στη βιομηχανία CRETA FARM και τους 1000 περίπου εργαζόμενους που δουλεύουν στην Αθήνα και στο Ρέθυμνο η κατάσταση είναι απαράδεκτη, πρόκειται περί γαλέρας.

Η creta farm καταληστεύει τους εργαζόμενους για χρόνια ολόκληρα τουλάχιστον από το 1998 με το να μην πληρώνει τις υπερωρίες των εργατών που ξεζουμίζονται πάνω από δέκα ώρες την ημέρα. Στους 200 Ινδούς εργάτες που δουλεύουν εκεί δεν δίνει το επίδομα γάμου παρότι έχουν όλα τα προβλεπόμενα από την εργατική νομοθεσία. Δεν εφαρμόζει όρους της ΣΣΕ που αφορούν παροχές σε είδος. Να πώς η creta farm αλλά και άλλες εταιρείες αυγατίζουν τα κέρδη τους.

Τα κέρδη της εταιρείας το 2007 αυξήθηκαν κατά 26,9% έναντι του 2006. Το 2007 ανήλθαν σε 15,1 εκατομμύρια ευρώ έναντι 11,9 το 2006.

Το ΠΑΜΕ δεν θα μείνει με τα χέρια σταυρωμένα. απέναντι στην εργοδοσία και θα κάνει κάθε προσπάθεια να σπάσει η τρομοκρατία στο χώρο δουλειάς, να σταματήσει η παραβίαση των εργατικών δικαιωμάτων. Θα βοηθήσει με κάθε τρόπο για να οργανωθούν στο κλαδικό συνδικάτο οι εργαζόμενοι και να διεκδικήσουν Έλληνες και μετανάστες εργάτες τον ιδρώτα και τα δικαιώματα που τους κλέβει η εργοδοσία.

Απαιτεί:

  • Να εφαρμοστεί τώρα η ΣΣΕ

  • Να πληρωθούν νόμιμα οι υπερωρίες και με αναδρομική ισχύ.

  • Να δοθεί το επίδομα γάμου στους μετανάστες εργάτες από την Ινδία.

  • Να παρθούν μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

Η Εκτελεστική Γραμματεία

Share.

Comments are closed.