“Κύμα αυτοκτονιών” στην Φράνς Τέλεκομ

0
image_pdfimage_print

 

Το ΠΑΜΕ εκφράζει την καταδίκη του για το «κύμα αυτοκτονιών» απελπισμένων εργαζόμενων στη Φράνς Τέλεκομς στη Γαλλία. Ήδη 24 εργαζόμενοι, μην αντέχοντας το άθλιο εργασιακό καθεστώς που έχει επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση και η πολιτική της, έφτασαν σε αυτή την τραγική κατάσταση. Αυτόν τον εργασιακό «παράδεισο» θέλουν και τάζουν και στους Έλληνες εργαζόμενους τα κόμματα της Ευρωϋποταγής. Να που οδηγεί η πολιτική της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ.

Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους της χώρας μας να παραδειγματιστούν, να αντιδράσουν. Δεν είναι λύση η «αυτοκτονία». Οι οργανωμένοι αγώνες της τάξης μας θα δώσουν λύση στα προβλήματα της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Ο δρόμος αυτός θα καταργήσει το καθεστώς της εκμετάλλευσης που οδηγεί στα φαινόμενα της απόγνωσης, της απελπισίας και των αυτοκτονιών, στην πραγματικότητα «δολοφονίες» εργαζομένων από το κεφάλαιο.

Ο αγώνας αυτός θα μας ανοίξει δρόμο να οικοδομήσουμε τη δική μας εξουσία, τη δική μας κοινωνία.

Οι εκλογές στις 4 Οκτώβρη είναι για τους εργαζόμενους της χώρας μας μια σημαντική ευκαιρία να πουν ένα όχι στην αντεργατική πολιτική. Να πουν ένα μεγάλο όχι στη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ, τις δυνάμεις που υλοποιούν αυτή την πολιτική. Χρειάζεται να δυναμώσουν εκείνες οι δυνάμεις που παλεύουν για την ανασύνταξη του κινήματος, την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής.

Η Εκτελεστική Γραμματεία

Share.

Comments are closed.