Το δικαίωμα στην εκπαίδευση είναι για όλους

0
image_pdfimage_print

Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καταγγέλλει την Ευρωπαϊκή Ένωση, που βάζει φραγμούς και εμπόδια στο δικαίωμα των παιδιών των μεταναστών για εκπαίδευση.

Με φανταχτερές φράσεις περί ισότιμης κοινωνικής ένταξης των μεταναστών και ισότιμης παροχής εκπαίδευσης στα παιδιά τους, η ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στις Βρυξέλλες, ενέκρινε έκθεση που αναφέρεται στη μόρφωση των παιδιών μόνο των νόμιμων μεταναστών. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στήριξαν την έκθεση.

Η πολιτική της Ε.Ε. είναι τέτοια που αυξάνει τις ανισότητες και τους φραγμούς, οι οποιεσδήποτε αποφάσεις της είναι για να εξειδικεύουν και να διευκολύνουν την προπαγάνδιση και εφαρμογή μιας ασφυκτικότερης για τους μετανάστες πολιτικής. Στην έκθεση δεν συμπεριλαμβάνονται τα παιδιά όσων δεν έχουν τα απαραίτητα έγγραφα παραμονής σε μια χώρα, θεωρούνται παράνομα και φυσικά στερούνται το δικαίωμα στην δωρεάν και ισότιμη εκπαίδευση όπως θα έπρεπε να έχουν όλα τα παιδιά του κόσμου.

Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα γνωρίζει ότι η Ε.Ε. που μόνο της μέλημα είναι η θωράκιση των κερδών των καπιταλιστών, η Ε.Ε. που συμμετέχει στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, αντιμετωπίζει τους μετανάστες σαν μηχανές εκμετάλλευσης με τον πιο άγριο και βάρβαρο τρόπο. Με την ίδια λογική αντιμετωπίζει και το πρόβλημα τις εκπαίδευσης των παιδιών των μεταναστών.

Στις χώρες της Ε.Ε. και στην Ελλάδα καθημερινά ανήλικοι μετανάστες οδηγούνται σε εγκατάλειψη των σχολείων αλλά και πολύ συχνά στοιβάζονται σε κρατητήρια. Το απαράδεκτο σωφρονιστικό σύστημα αλλά και η αντιμεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ κλείνει τις πόρτες των σχολείων για χιλιάδες μεταναστόπουλα και ανοίγει τις πόρτες των φυλακών.

Καλούμε τους εργαζόμενους, Έλληνες και μετανάστες, να δυναμώσουν τον αγώνα για τα δικαιώματα όλων μας. Μέσα από τα ταξικά συνδικάτα, τις ομοσπονδίες, μαζί με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ να υπερασπιστούν το δικαίωμα της μόρφωσης όλων των παιδιών. Των παιδιών που κυνηγημένα από τη φτώχεια και τους πολέμους, που γεννάει το ιμπεριαλιστικό σύστημα, βρίσκονται και στη χώρα μας. Των παιδιών που βρίσκονται μέσα σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, σε καταυλισμούς, στα φανάρια, στα πεζοδρόμια και μακριά από τις αίθουσες των σχολείων.

Καλούμε τους μετανάστες να οργανωθούν στα συνδικάτα, να αγωνιστούν μαζί μας. Να συμμετέχουν μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση της 1ης Μάη. Να καταδικάσουν τα κόμματα που στηρίζουν και υπηρετούν τη λογική του ευρωμονόδρομου που υψώνει φραγμούς και στη μόρφωση.

Share.

Comments are closed.