Έλα με το ΠΑΜΕ στον αγώνα να αποκρούσουμε την άγρια φοροληστεία

0
image_pdfimage_print

Εργαζόμενε, αυτοαπασχολούμενε, νέα, νέε

           

Έλα με το ΠΑΜΕ στον αγώνα να αποκρούσουμε την άγρια φοροληστεία με την αύξηση του ΦΠΑ, με την ακρίβεια, με τα διόδια, τη μείωση σε μισθούς και συντάξεις.

            Να διεκδικήσουμε:

–         Πραγματικές αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις.

–         Επίδομα ανεργίας και μέτρα προστασίας για όλους τους ανέργους.

–         Να καταργηθούν τώρα όλα τα διόδια.

–         Να μειωθεί δραστικά ο ΦΠΑ, να καταργηθεί στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, στα τρόφιμα, στο γάλα, στο ψωμί, στα καύσιμα, στην ΔΕΗ και στο νερό

Μην πιστεύεις τίποτα από όσα σου λένε ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-μεγαλοεπιχειρηματίες.

Ορίστε ποιοι είναι οι κερδοσκόποι που σε ληστεύουν.

Είναι οι μεγάλοι κατασκευαστικοί όμιλοι που θησαυρίζουν μέσω των διοδίων. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ τους παρέδωσαν τους οδικούς άξονες, δίνοντάς τους μεγάλες αυξήσεις στα διόδια αλλά και προκλητικές επιδοτήσεις. Στην ουσία το δημόσιο χρηματοδοτεί τα έργα και αυτοί συμμετέχουν μόλις κατά 10%, ενώ τους παραχωρείται το δικαίωμα να τα εκμεταλλεύονται για δεκαετίες (30 – 35 έτη)!

Είναι το καρτέλ που ελέγχει τα διυλιστήρια και το χονδρεμπόριο των καυσίμων.

Είναι το καρτέλ των μεγαλεμπόρων και των σούπερ μάρκετ.

Είναι το κράτος που φορολογεί άγρια τους εργαζόμενους και τους αυτοαπασχολούμενους για να δώσει φοροαπαλλαγές στους μεγάλους επιχειρηματίες αλλά και τεράστιες κρατικές επιχορηγήσεις. Που παίρνει μέτρα για να κάνει πιο φτηνό τον εργάτη και για να εκτοπίσει τους μικρούς βιοτέχνες και εμπόρους από την αγορά για να γίνει πιο ισχυρό και κερδοφόρο το μεγάλο κεφάλαιο. Που εμπορευματοποιεί και παραδίδει στο κεφάλαιο την Υγεία, την Παιδεία, τον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό.

Ο αγώνας μπορεί να έχει αποτελέσματα. Κοινό μέτωπο τώρα, εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων, φτωχών αγροτών στη γραμμή: Καμία θυσία για την πλουτοκρατία.

Την κρίση να πληρώσουν αυτοί που ευθύνονται, οι μεγάλοι επιχειρηματίες, μεγαλέμποροι, τραπεζίτες.  Να φορολογηθούν τα κέρδη τους με 45%. Να καταργηθούν τα προνόμιά τους.

Έλα μαζί μας να οργανώσουμε την πάλη μας σε κάθε εργασιακό χώρο για τα σύγχρονα δικαιώματά μας.

Καμιά εμπιστοσύνη πια στα κόμματα της ΕΕ. Ο δρόμος που υπηρετεί τη κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου μόνο δεινά φέρνει για το λαό.

Εμπιστοσύνη στη δύναμή μας. Εμείς παράγουμε τον πλούτο, εμείς μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα χωρίς τους μεγάλους επιχειρηματίες. Αυτοί δεν μπορούν να κερδίζουν χωρίς εμάς.

Share.

Comments are closed.