Εκφράζουμε έμπρακτα την εργατική αλληλεγγύη μας

Δημοσιεύτηκε στις

 

Οι ανυπολόγιστες καταστροφές σε ζωές ανθρώπων και οι μεγάλες ζημιές που προκλήθηκαν από το σεισμό και το τσουνάμι στην περιοχή της Ασίας χτύπησαν πρώτα και κύρια τα πιο φτωχά και λαϊκά στρώματα αυτών των περιοχών. Φτωχοί αγρότες και εργάτες, παιδιά και ηλικιωμένοι χάθηκαν άδικα. Βιοπαλαιστές είδαν τα σπίτια και τα υπάρχοντά τους να εξαφανίζονται. Η λύπη και η πίκρα μαζί με την αγανάκτηση και την οργή κυριαρχούν στα μυαλά μας αυτές τις μέρες.

Βλέποντας τις εικόνες των τηλεοράσεων και αντλώντας πρόσθετες πληροφορίες από τα ταξικά συνδικάτα στην Ινδία, στο Μπαγκλαντές κι αλλού το ΠΑΜΕ υπογραμμίζει τις εγκληματικές ευθύνες όλων εκείνων των εκμεταλλευτών και των μεγαλοσυμφερόντων που ληστρικά και βίαια για πολλά χρόνια επεμβαίνουν στο φυσικό περιβάλλον σ’ ολόκληρο τον τρίτο κόσμο πάντα με μοναδικό γνώμονα το υπερκέρδος και τον πλουτισμό.

Σημειώνουμε ότι όλοι αυτοί οι υποκριτές, που τώρα χύνουν κροκοδείλια δάκρυα και κόπτονται για φιλανθρωπίες, είναι εκείνοι που κρατούν τα μεροκάματα των εργατών της Ασίας στο μισό Ευρώ, που «δολοφονούν» κάθε μέρα τα όνειρα των παιδιών του Τρίτου Κόσμου. Πρωτοπόροι αυτής της προσπάθειας είναι οι Αμερικάνοι και οι Νατοϊκοί Ιμπεριαλιστές.

Καλούμε τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους να εκφράσουμε έμπρακτα την εργατική μας αλληλεγγύη στην εργατική τάξη που υποφέρει στις πληγείσες περιοχές, με την κατάθεση χρημάτων από το υστέρημα μας.

Στην Εθνική Τράπεζα στον Αριθμό Λογαριασμού 101/751788-20

Η οικονομική ενίσχυση θα δοθεί στους πληγέντες μέσα από τα συνδικάτα της Ν. Ασίας που συνεργάζεται το ΠΑΜΕ στα πλαίσια της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ).

Η Εκτελεστική Γραμματεία

Περισσότερα

Για το εργοδοτικό έγκλημα στο Πέραμα

Όχι άλλο αίμα εργατών για τα κέρδη των αφεντικών! Το ΠΑΜΕ εκφράζει τα βαθιά του...

Παρέμβαση στα funds cepal και dovalue Τετάρτη 31 Μάη στις 12 και 2μμ

ΣΤΗ ΧΙΟΝΟΣΤΙΒΑΔΑ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΑΝΤΑΜΕ: ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ - ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ...

Για τη στάση εργασίας στην εταιρεία IMERYS στα μεταλλεία βωξίτη στην Φωκίδα

       Η Γραμματεία του ΠΑΜΕ χαιρετίζει την μαζική συμμετοχή στην δίωρη στάση των συναδέλφων...