Δευτέρα, 8 Αυγούστου

24 Ιούνη Απεργία Ομοσπονδία Οικοδόμων

0

 

Η περίοδος που διανύουμε σημαδεύεται από την ένταση της επίθεσης του μεγάλου κεφαλαίου στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις της εργατικής τάξης. Η οικονομική κρίση αποτελεί το μόνιμο άλλοθι της εργοδοσίας για το τσαλαπάτημα των εργασιακών δικαιωμάτων. Στόχος τους είναι και οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.

Σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες η εργοδοτική τρομοκρατία, το φόβητρο της απόλυσης κυριαρχεί. Η Ομοσπονδία Οικοδόμων κόντρα σε αυτό το ρεύμα παλεύει για την υπογραφή ικανοποιητικών Σ.Σ.Ε. του κλάδου και διεκδικεί μέτρα για την προστασία των ανέργων. Απέναντί της έχει την εργοδοσία, την κυβέρνηση, τα κόμματα της πλουτοκρατίας και τις συνδικαλιστικές πλειοψηφίες Γ.Σ.Ε.Ε. – Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Το αντεργατικό αυτό μέτωπο έχει οχυρωθεί πίσω από τη σύμβαση του 1 ευρώ που υπέγραψε πέρσι η Γ.Σ.Ε.Ε. Στόχος τους δεν είναι μόνο η σύμβαση του κλάδου των οικοδόμων, αλλά όλων των κλάδων που δίνουν τη μάχη της σύμβασης με όρους ταξικής αναμέτρησης.

Είναι ταξικά επιβεβλημένη η έκφραση ταξικής αλληλεγγύης στην απεργιακή κινητοποίηση στις 24 Ιούνη, που έχει εξαγγείλει η Ομοσπονδία Οικοδόμων. Η αρχή «καμιά θυσία για την πλουτοκρατία, την κρίση να πληρώσουν η ολιγαρχία» παίρνει σάρκα και οστά και μέσα από αυτή τη μάχη. Μια μάχη που δίνεται εδώ και καιρό στους δρόμους, στους χώρους δουλειάς, τα εργοτάξια, τα γιαπιά. Η αδιαλλαξία του μεγάλου κεφαλαίου είναι το κομμάτι μιας συνολικής στρατηγικής, που σε συνθήκες οικονομικής κρίσης θέλει να λαβώσει το κύρος ενός κλάδου που αποτελεί υπόδειγμα αγωνιστικής στάσης, με πλούσια μαχητική – ιστορική διαδρομή.

Το ΠΑΜΕ στηρίζει με όλα τα μέσα τον αγώνα του κλάδου με στόχο η επιτυχία του να δώσει ώθηση στην ισχυροποίηση του ενιαίου μετώπου της εργατικής τάξης απέναντι στην ενιαία επίθεση του κεφαλαίου.

Το ΠΑΜΕ καλεί τις Ομοσπονδίες, τα Εργατικά Κέντρα, τα Συνδικάτα να βοηθήσουν με όλους τους τρόπους και σε συνεννόηση με την Ομοσπονδία Οικοδόμων να συμβάλλουν έτσι ώστε η απεργία στις 24 Ιούνη να γίνει υπόθεση όλων των κλάδων. Η αναμέτρηση και σ΄ αυτή τη μάχη θα είναι σκληρή. Το αποτέλεσμά της μας αφορά όλους.

Η Εκτελεστική Γραμματεία

Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.