Ψηφιακός Έλεγχος

Δημοσιεύτηκε στις

 

Η σύμβαση για την ψηφιακή τεχνολογία που υπέγραψε η κυβέρνηση της χώρας μας με τη μεγαλύτερη πολυεθνική, τη microsoft, ιδιοκτησίας του πλουσιότερου ανθρώπου της γης (αλήθεια πως έγινε ο πλουσιότερος;) είναι σύμβαση υποτέλειας. Με τη σύμβαση αυτή εξαρτώνται πολλαπλά οι σημαντικοί τομείς της παιδείας, της έρευνας, της οικονομίας, της τεχνολογικής εξέλιξης κλπ. από έναν πολυεθνικό γίγαντα.

Με τη σύμβαση αυτή θα έχουμε μια ιδιότυπη ψηφιακή κατοχή και ψηφιακή χειραγώγηση σε βάρος του λαού και του τόπου μας, αφού ουσιαστικά αυτός ο ιδιώτης θα έχει στην κατοχή του τον τεχνολογικό – ψηφιακό “διακόπτη’’ σε τέτοιους ευαίσθητους τομείς και θα τον ανοιγοκλείνει ανάλογα με το πώς θα εξυπηρετούνται καλύτερα τα συμφέροντα και τα κέρδη του.

Η δήλωση του πρωθυπουργού ότι με αυτήν τη σύμβαση “ανοίγονται δρόμοι ελευθερίας και δημιουργίας για τα μέλη της κοινωνίας’’, αποκρύπτει σκόπιμα ότι αυτοί οι δρόμοι δεν είναι για τα μέλη – εργαζόμενους της κοινωνίας αλλά είναι δρόμοι ελευθερίας και ασυδοσίας για το κεφάλαιο, στη λογική της στρατηγικής του, της ανταγωνιστικότητας και με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε βάρος των εργαζομένων και του λαού γενικότερα.

Οι ταξικές συνδικαλιστικές δυνάμεις θα πρωτοστατήσουν ώστε να αποκρουστούν και να αποτραπούν οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί της ψηφιακής ομηρίας και της ψηφιακής χειραγώγησης του λαού μας, διεκδικώντας η έρευνα και η ψηφιακή τεχνολογία να αναπτύσσονται από το δημόσιο, κάτω από λαϊκό έλεγχο, στην προοπτική γενικότερων αλλαγών υπέρ του λαού στο επίπεδο της οικονομίας και της εξουσίας.

Η Εκτελεστική Γραμματεία

Περισσότερα

Συνεχίζονται οι συσκέψεις, οι εξορμήσεις και οι περιοδείες ενόψει του Πανελλαδικού Συλλαλητηρίου στη ΔΕΘ

Συσκέψεις εργατικών σωματείων και μαζικών φορέων στην Κεντρική Μακεδονία: Θεσσαλονίκη Τρίτη 25/8 19:30 πάρκο 4...

Ο πόλεμός τους σημαίνει φέρετρα για την εργατική τάξη και αμύθητα κέρδη για το κεφάλαιο

Ο θάνατος ενός ακόμη ναυτεργάτη μετά τις επιθέσεις σε ελληνόκτητα δεξαμενόπλοια στα Στενά του...

Η “Αγία Ιωάννα των Σφαγείων” στο θέατρο Πέτρας – Μια παράσταση αλληλεγγύης στους λαούς της Παλαιστίνης και της Κούβας

«Η ΑΓΙΑ ΙΩΑΝΝΑ ΤΩΝ ΣΦΑΓΕΙΩΝ» ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΤΡΑΣ» Μια παράσταση αλληλεγγύης στους λαούς της Παλαιστίνης...