Δεν θα υποτάσσουμε τις ανάγκες των παιδιών μας στο τρόμο της χρεοκοπίας

0

 

Δεν θα υποτάσσουμε τις ανάγκες των παιδιών μας στο τρόμο της χρεοκοπίας

Εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι γονείς

Ο Ιούνιος είναι ο μήνας που σχεδόν σε όλους τους δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς γίνονται οι αιτήσεις για νέες εγγραφές. Είναι ο μήνας που η αγωνία για την ασφάλεια, τη φροντίδα και προστασία των παιδιών μας έρχεται να προστεθεί στα ήδη οξυμμένα προβλήματα της φτώχειας, των χαρατσιών, της ανεργίας, της έλλειψης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Οι παιδικοί σταθμοί του Οργανισμού Εργατικής Εστίας είναι σε οριακή κατάσταση για τη συνέχιση της λειτουργίας τους ή όχι. Δήμοι ανακοινώνουν κλείσιμο ή συρρίκνωση παιδικών σταθμών ενώ άλλοι, συνεχίζουν το αντιλαϊκό σύστημα των υπέρογκων τροφείων, της ανάθεσης της φροντίδας των παιδιών σε εργαζόμενους με όλων των ειδών τις συμβάσεις (ανάθεση έργου, δίμηνα, ωρομίσθια, προσλήψεις μέσω ΜΚΟ, μέσω ΟΑΕΔ, Εθελοντές κλπ). Με λίγα λόγια η ανάγκες των παιδιών και της λαϊκής οικογένειας, μετατρέπονται σε εμπόρευμα που προσπαθεί ο κάθε Δήμος να πουλήσει με λιγότερη χασούρα και μεγαλύτερη προσέλκυση ευρωπαϊκών προγραμμάτων και επιχειρήσεων. Η ασφάλεια, η υγιεινή, η ολόπλευρη ψυχοσωματική ανάπτυξη των παιδιών, η ανακούφιση του γονιού για το που και σε τι συνθήκες θα αφήσει το παιδί του ώστε να μπορεί να εργάζεται ή να ψάξει για δουλειά είναι φανερό ότι δεν απασχολούν ούτε τους δημάρχους ούτε την κυβέρνηση.

Η αναμονή για το αν τελικά το παιδί μας θα βρει μια θέση σε κάποιο παιδικό σταθμό, η απόγνωση για το ότι δεν δέχονται ούτε καν αιτήσεις από άνεργες μητέρες ή μετανάστριες χωρίς χαρτιά, ο τρόμος για το αν θα έχουμε να πληρώσουμε τα τροφεία δεν είναι η λύση. Το ΠΑΜΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους, τις λαϊκές επιτροπές, τα συνδικάτα, τις ταξικές Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα να ορθώσουν μέτωπο πάλης και διεκδίκησης κατάλληλων, πλήρως στελεχωμένων και εξοπλισμένων βρεφονηπιακών σταθμών σε όλη την Ελλάδα. Για όλα τα παιδιά. Ακόμη κι αυτά που βρίσκονται στα πιο απομακρυσμένα και απομονωμένα χωριά. Όσο η καπιταλιστική κρίση βαθαίνει τόσο αυξάνει και η ανάγκη να πάρουμε την υπόθεση της φροντίδας και διαπαιδαγώγησης των παιδιών στα χέρια μας.

Στόχος μας να μην κλείσει ούτε ένας παιδικός σταθμός, να δημιουργηθούν κι άλλοι.

Να υπάρξει δημόσιος κατασκευαστικός φορέας που με ενιαίο σχεδιασμό και προγραμματισμό θα αξιοποιήσει τα χρήματα που σήμερα ροκανίζουν ιδιώτες. Είναι πρόκληση τα προγράμματα πράσινης στέγης στα σχολεία, υγιεινής διατροφής που μοιράζουν μια μπανάνα ή δυο μήλα, ένα γιαούρτι, οι πλατείες που αλλάζουν συχνά – πυκνά πλάκες και παγκάκια και άλλα πολλά που φουσκώνουν τις τσέπες των επιχειρηματιών και μεγαλοεργολάβων ενώ ο γονιός να καλείται να τα βγάλει πέρα μόνος του με το πενιχρό ή ανύπαρκτο εισόδημά του.

Δεν πρέπει να επιτρέψουμε καμία απόλυση συμβασιούχου. Άμεση μονιμοποίηση όλων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Καμιά «εξυπηρέτηση» από εταιρείες κοινωνικής ευθύνης και ενοικίασης εργαζόμενων.

Την κρίση δεν τη δημιουργήσαμε εμείς ούτε τα παιδιά μας δεν θα υποκύψουμε στη λογική της Ε.Ε. της συγκυβέρνησης Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ για περικοπή όλων των δομών κοινωνικής φροντίδας στη λογική των κομμάτων της καταπάτησης όλων των αναγκών μας, για να πετύχουμε τη μείωση του κόστους επιβίωσης και το γρήγορο στραγγαλισμό μας .

Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.