Δευτέρα, 8 Αυγούστου

Παιδεία στην υπηρεσία του λαού και όχι στα αρπαχτικά των μονοπωλίων

0

Οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα δεν πρέπει να θεωρήσουν τις αρνητικές εξελίξεις στην παιδεία ανεξάρτητες από τη συνολική επίθεση που δέχεται ο λαός μας. Ο νέος νόμος-έκτρωμα στην παιδεία συμπληρώνει τα μέτρα στις εργασιακές σχέσεις, στο ασφαλιστικό, στους μισθούς και στις συντάξεις, στα νέα χαράτσια που βρίσκονται στο δρόμο.

Όταν τα κόμματα της πλουτοκρατίας και το κεφαλαίο πανηγυρίζουν, ο λαός πρέπει να παίρνει τα μέτρα του, να οργανώνεται, να απαντά. Η πλήρης παράδοση των πανεπιστημίων στους επιχειρηματικούς ομίλους θωρακίζεται με την κατάργηση του ασύλου, με νέο κύμα αυταρχισμού και μέτρων κρατικής καταστολής με στόχο τον περιορισμό κάθε φωνής που αντιστέκεται στους σχεδιασμούς των πολυεθνικών.

Τώρα χρειάζεται να οργανωθεί μαζική αγωνιστική δράση στους χώρους δουλειάς, στα πανεπιστήμια, παντού ώστε να μην εφαρμοστεί ο αντιδραστικός νόμος για τα ΑΕΙ – ΤΕΙ, να μπλοκαριστεί κάθε επιχειρηματική κίνηση στις σχολές. Για να βρεθεί η παιδεία στην υπηρεσία του λαού και όχι στα αρπαχτικά των μονοπωλίων.

 

Η Εκτελεστική Γραμματεία

 

Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.