Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου

Ταξική Αντεπίθεση στη νέα πρόκληση του ΣΕΒ

0
image_pdfimage_print

 

Σε σημερινές δηλώσεις του ΣΕΒ με θέμα την οικονομική κρίση, οι εκπρόσωποι του κεφαλαίου της χώρας μας, εκτόξευσαν νέες απειλές σε βάρος της εργατικής τάξης. Απαίτησαν την εφαρμογή και άλλων αντεργατικών μέτρων. Απαίτησαν ακόμη, όπως ο περιβόητος Μίχαλος, την εφαρμογή της επιδοτούμενης μερικής απασχόλησης.

Απαίτησαν προκλητικά να βάλουν ξανά χέρι στην όποια κινητή και ακίνητη περιουσία έχει απομείνει στα ασφαλιστικά ταμεία των εργαζομένων, να γενικεύσουν τη μερική απασχόληση και τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις, να γενικεύσουν την επιχειρηματική δραστηριότητά τους στον τομέα της υγείας, να τους ανοίξουν άπλετα την αγορά ενέργειας και τα κλειστά επαγγέλματα, με στόχο την αύξηση της κερδοφορίας τους.

Και όλα αυτά τα προβάλλουν στο όνομα της κρίσης. Σ’ αυτές τους τις προκλήσεις έχουν σύμμαχο και υποστηρικτή την κυβέρνηση της ΝΔ. Ταυτόχρονα και η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ στηρίζει τις απαιτήσεις του ΣΕΒ και απλά κατηγορεί την κυβέρνηση γιατί δεν επιδιώκει να εφαρμοστούν τα αντεργατικά μέτρα με την συναίνεση και την υποταγή των εργαζομένων. Αέρα στα πανιά του κεφαλαίου έχει δώσει και ο φορέας υποταγής και ενσωμάτωσης, ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός σε ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ, με τον οποίον ο ΣΕΒ πρόσφατα συνδιαμόρφωσε κοινό πλαίσιο για την στήριξη της κερδοφορίας των επιχειρήσεων.

Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα σ’ αυτήν τους τη νέα πρόκληση απαντά:

Η κρίση είναι γέννημα θρέμμα του βάρβαρου καπιταλιστικού συστήματος. Δεν θα πληρώσουμε εμείς την κρίση σας. Καμιά συναίνεση – καμιά υποταγή. Επιδιώκουμε τη συσπείρωση περισσότερων δυνάμεων κατά τις πλουτοκρατίας, κατά των απολύσεων. Σύγκρουση με την αντιλαϊκή πολιτική για τη διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών της εργατικής τάξης.

Το ΠΑΜΕ καλεί την εργατική τάξη πιο αποφασιστικά, πιο μαχητικά, χωρίς αυταπάτες και δισταγμούς σε μαζικούς και δυναμικούς, ταξικούς αγώνες.

Να πάρει μαζικά μέρος στην απεργία της πρωτομαγιάς και στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα.

Η Εκτελεστική Γραμματεία

Share.

Comments are closed.