Με αποκλεισμούς και νοθείες στο 38ο Συνέδριο της ΠΟΕ/ΟΤΑ

0
image_pdfimage_print

 

Ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός (ΔΑΚΕ – ΠΑΣΚ), με τη συνενοχή και τη συμμετοχή της συνδικαλιστικής παράταξης του ΣΥΝ – ΣΥΡΙΖΑ και των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΩΝ στην ομοσπονδία εργαζομένων των ΟΤΑ, από τη μια νομιμοποίησε στο συνέδριο νόθους αντιπροσώπους που προέρχονται από σωματεία όπου υπάρχει σωρεία διπλοψηφισάντων και από την άλλη απέκλεισε το σύνολο των αντιπροσώπων των σωματείων, όπου, μετά από την επιμονή των ταξικών δυνάμεων, ψήφισαν και οι συμβασιούχου δηλ. οι πιο αδικημένοι εργαζόμενοι που κατ’ εξοχήν επιβάλλεται να είναι συνδικαλισμένοι και να εκφράζονται στα συνδικάτα.

Έτσι, μετά τον κρατικό αυταρχισμό που καταδικάζει αυτούς τους συμβασιούχους εργαζόμενους σε εργασιακή και πολιτική ομηρία, έρχεται και ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός να επικυρώσει αυτήν την καταδίκη τους, αποκλείοντας τους από τα όργανα του συνδικαλιστικού κινήματος. Τους στερεί δηλ. το δικαίωμα να παλεύουν ενιαία με όλους τους εργαζόμενους του χώρου, απ’ όλα τα επίπεδα του συνδικαλιστικού κινήματος, για το στοιχειώδες δικαίωμα τους στη σταθερή και μόνιμη εργασία καθώς και για τα άλλα εργασιακά, οικονομικά, κοινωνικοασφαλιστικά και δημοκρατικά τους δικαιώματα. Αυτή είναι η κατάντια του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού και των υπολοίπων παρατάξεων που δια της αποχής από τις σχετικές ψηφοφορίες, διευκόλυνε στις αποφάσεις για αποκλεισμό των συμβασιούχων.

Με αυτόν τον τρόπο της κατηγοριοποίησης και της διαίρεσης των εργαζομένων, όλοι αυτοί προσφέρουν ξεκάθαρη στήριξη στις πολιτικές του κεφαλαίου και των κυβερνήσεων του που χτυπούνε τη μόνιμη και σταθερή εργασία και ταυτόχρονα επεκτείνουν τις ελαστικές και ευέλικτες μορφές απασχόλησης. Με αυτόν τον τρόπο όλοι αυτοί επιδιώκουν να παρεμβάλλουν εμπόδια στην ενιαία ταξική, αγωνιστική απάντηση που απαιτείται ενάντια στις καθημερινές επιθέσεις του κεφαλαίου που στις σημερινές συνθήκες της οικονομικής κρίσης του καπιταλισμού γίνονται πιο έντονες.

Ενισχύουν το διαίρει και βασίλευε που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις για να έχουν ένα ανήμπορο κίνημα απέναντι από τις αντιλαϊκές πολιτικές τους, τις πολιτικές του κεφαλαίου.

Οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ αλλά και γενικότερα θα πρέπει να βγάλουν τα συμπεράσματά τους, να συστρατευτούν με τις ταξικές δυνάμεις και μαζί με το ΠΑΜΕ και όλους τους εργαζόμενους να αγωνιστούν και να επιβάλλουν πλήρη συνδικαλιστικά δικαιώματα για όλους τους εργαζόμενους αλλά και σε ενιαίο μέτωπο να αντιμετωπίσουν αγωνιστικά τον κατήφορο των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών και των κολαούζων τους, να αναπτύξουν αποτελεσματικούς αγώνες ρήξης και σύγκρουσης με τις πολιτικές και τους πολιτικούς φορείς του κεφαλαίου.

Η Εκτελεστική Γραμματεία

Share.

Comments are closed.