Με αφορμή την 8 Μάρτη- Ημέρα Γυναίκας

 

Το ΠΑΜΕ με την ευκαιρία της 8 Μάρτη Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας χαιρετίζει τις γυναίκες όλης της Ελλάδας, ιδιαίτερα τις εργαζόμενες, τις άνεργες, τις συνταξιούχους και όλες τις νέες κοπέλες που αγωνίζονται για τα σημερινά σύγχρονα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Εργατική Τάξη της χώρας μας.

Το γυναικείο κίνημα κομμάτι του λαϊκού κινήματος έδωσε και δίνει πολλά για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση, όπου οι εργαζόμενοι γυναίκες και άντρες θα έχουν την τύχη που πραγματικά τους αξίζει.

Στις σημερινές συνθήκες όπου η επίθεση του κεφαλαίου κλιμακώνεται και στοιχειώδη δικαιώματα των γυναικών αμφισβητούνται, οι γυναίκες της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων έχουν καθήκον με την μεγαλύτερη μαζικοποίηση στα συνδικάτα τους, και πρώτα – πρώτα στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα και στο γυναικείο κίνημα να αγωνιστούν για την υπεράσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων τους.

Η κυβέρνηση της Ν.Δ που προέκυψε από τις χτεσινές βουλευτικές εκλογές είναι βέβαιο ότι θα συνεχίσει την ίδια πολιτική σε βάρος των εργαζομένων γυναικών όπως χρόνια τώρα έκαναν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ. Άρα καμιά επανάπαυση. Καμιά αυταπάτη. Καμιά χρονική ανοχή στη κυβέρνηση της Ν.Δ. Kαμιά υποστολή της πάλης κόντρα στο Δικομματισμό.

Οι καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις με τα μεροκάματα πείνας , την μερική απασχόληση, την αύξηση στα όρια ηλικίας σύνταξης, τις άθλιες συνθήκες δουλειάς , την τρομοκρατία και τον περιορισμό των δημοκρατικών και συνδικαλιστικών ελευθεριών, την υγεία, την παιδεία με την ακόμη μεγαλύτερη εμπορευματοποίησή τους, τα ναρκωτικά, τη μη προστασία της μητρότητας, είναι συνειδητές στρατηγικές επιλογές των δυνάμεων του κεφαλαίου που θέλει τη σημερινή εργαζόμενη γυναίκα μεγαλύτερη πηγή πλουτισμού χωρίς ίσα δικαιώματα με τους άνδρες συναδέλφους της , χειραγωγημένη ελεγχόμενη έξω από την κοινή δράση για καλύτερη ζωή.

Το ΠΑΜΕ καλεί τις εργαζόμενες γυναίκες να βγουν πιο αποφασιστικά και δυναμικά στο προσκήνιο. Με την οργάνωση τους στα Συνδικάτα να αναδειχθούν στελέχη τους, να παίξουν πιο καθοριστικό ρόλο στην ταξική πάλη.

Η Εκτελεστική Γραμματεία

Comments are closed.