Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου

1η Μάη 2001

0
image_pdfimage_print

 

Η Γραμματεία του Π.Α.ΜΕ χαιρετίζει τους δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους που συμμετείχαν στην ταξική πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση και διαδήλωση στην Αθήνα και στις άλλες πόλεις της χώρας μας. Χαιρετίζει την αγωνιστική, ταξική παρουσία της παγκόσμιας εργατικής τάξης στις πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις σε όλες τις χώρες του κόσμου, ενάντια στη βαρβαρότητα της Παγκοσμιοποίησης και της Νέας Τάξης Πραγμάτων του κεφαλαίου.

Έτσι τιμάμε τους αγώνες, τις θυσίες και τις κατακτήσεις της εργατικής τάξης και ταυτόχρονα ανοίγουμε την προοπτική για την κατάκτηση του τελικού στόχου των εργαζομένων, την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

Η μαζική αγωνιστική παρουσία, η ζωντάνια και ο παλμός της ταξικής πρωτομαγιάτικης, συγκέντρωσης στην Αθήνα , ανέδειξε τις βαθύτερες αιτίες της αντιλαϊκής ΕυρωΕνωσιακής πολιτικής της κυβέρνησης και παράλληλα πρόβαλε την άμεση αναγκαιότητα για άμεση αναγέννηση σε ταξική κατεύθυνση του συνδικαλιστικού κινήματος ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί νικηφόρα στις νέες μεγάλες μάχες που έρχονται, ενάντια στην αντεργατική, αντιλαϊκή, ολομέτωπη επίθεση του κεφαλαίου, αλλά και να μπορέσει να συμβάλλει στην συγκρότηση του αναγκαίου σήμερα, ευρύτερου λαϊκού μετώπου, για γενικότερες και ασφαλέστερες κατακτήσεις.

Η μαχητική, δυναμική φετινή πρωτομαγιάτικη απεργία στην Αθήνα που αποτελεί συνέχεια της πανεργατικής καθολικής απεργιακής ανάτασης της απεργίας της 26ης του Απρίλη ενάντια στα μεσαιωνικά αντικοινωνικοασφαλιστικά μέτρα της κυβέρνησης, προοιωνίζει αντίστοιχη μαζική παρουσία των εργαζομένων στην νέα πανεργατική 24ωρη απεργία της 17ης του Μάη και προδικάζει τη βέβαιη νίκη.

Τα μηνύματα της φετινής πρωτομαγιάτικης συγκέντρωσης έχουν έντονο ταξικό «χρώμα» προς όλους τους αποδέκτες : Καμιά συμμετοχή σε κανένα «κοινωνικό» διάλογο – απάτη της συνενοχής. Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη. Ναι στο «διάλογο» των παρατεταμένων κλιμακούμενων αγώνων όχι μόνο για να μην περάσουν τα αντιασφαλιστικά κυβερνητικά μέτρα αλλά και για νέες κοινωνικοασφαλιστικές κατακτήσεις αντίστοιχες με τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ 24ΩΡΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΣΤΙΣ 17 ΜΑΗ.

ΖΗΤΩ Η ΕΝΩΜΕΝΗ ΤΑΞΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.

ΖΗΤΩ Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΤΑΞΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ.

Share.

Comments are closed.