Τρίτη, 15 Ιουνίου

Κάτω τα χέρια από τα Αποθεματικά των Ασφαλιστικών Ταμείων. ΟΧΙ στον τζόγο του Χρηματιστηρίου.

0
image_pdfimage_print

 

Η Κυβέρνηση, με χθεσινή της απόφαση, επιδιώκει, με τα χρήματα των Ασφαλιστικών Ταμείων, να αναθερμάνει το Χρηματιστήριο.

Συγκεκριμένα, αποφάσισε άμεση αύξηση του ορίου επένδυσης στον τζόγο του Χρηματιστηρίου των Αποθεματικών των Ασφαλιστικών Ταμείων από 20% σε 23%.

Είναι προκλητικό να υποχρεώνονται οι Ασφαλιστικοί Οργανισμοί σε σίγουρες απώλειες σημαντικών πόρων τους και μόνο για να έχουν ευκαιρίες να κερδοσκοπήσουν οι ισχυροί του τζόγου.

Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με τον Κρατικό Προϋπολογισμό του 2001, οι απώλειες των Ασφαλιστικών Ταμείων την περίοδο 1999-2000 ανέρχονται σε 476,3 δισεκατομμύρια.

Την ίδια ώρα οι Ασφαλιστικοί Οργανισμοί προσφεύγουν σε επαχθείς δανεισμούς για να ανταποκριθούν στις ταμειακές ανάγκες τους.

Η νέα απόφαση δείχνει το πραγματικό αντεργατικό αντιασφαλιστικό πρόσωπο της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, που σε πλήρη σύμπλευση με την ΝΔ υπηρετεί μια χούφτα εκλεκτών της οικονομικής ολιγαρχίας.

Η Γραμματεία του ΠΑΜΕ καταγγέλλει της πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ που σιγοντάρουν και σ’ αυτό το ζήτημα την Κυβέρνηση.

Καλούμε την Εργατική Τάξη και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να καταγγείλουν τις επιλογές αυτές και να απαιτήσουν το σταμάτημα του τζόγου.

Τα χρήματα των Ασφαλιστικών Ταμείων είναι για τις ανάγκες των ασφαλισμένων για να δίνονται σε συντάξεις, νοσήλεια, φάρμακα κι όχι για να ρίχνονται στον τζόγο του Χρηματιστηρίου.

Η Γραμματεία

Share.

Comments are closed.