Τροπολογία για να προσληφθούν 20.000 εργαζόμενοι στους δήμους

0
image_pdfimage_print

 

Η κυβέρνηση της ΝΔ κατέθεσε στην βουλή τροπολογία για να προσληφθούν 20.000 εργαζόμενοι στους δήμους, με σύμβαση εργασίας 36 μηνών. Είναι ένας σχεδιασμός που έχει την πατρότητα του στην ΚΕΔΚΕ, η διοίκηση της οποίας από τον περασμένο Γενάρη, πρωτοστατούντος του κορυφαίου στελέχους του ΠΑΣΟΚ σ’ αυτήν Πάρι Κουκουλόπουλου, αποφάσισε και εισηγήθηκε στην κυβέρνηση αυτές τις προσλήψεις.

Πρόκειται για προσλήψεις για εργασία ορισμένου χρόνου, με σαφή όρο να μην μετατραπούν ουδέποτε σε εργασιακή μονιμότητα και γίνονται στο όνομα της αντιμετώπισης τη ανεργίας που γεννά η καπιταλιστική οικονομική κρίση. Είναι προσλήψεις στη λογική των αντεργατικών αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της απασχολησιμότητας, της ευελιξίας στην εργασία, της ανακύκλωσης της ανεργίας και των πελατειακών σχέσεων κυβέρνησης και δήμων, εργασιακής και πολιτικής ομηρίας και χειραγώγησης. Το κόστος αυτών των προσλήψεων καλείται να το πληρώσει ο ελληνικός λαός κατά 60% μέσα από την φορολογία και 40% μέσα από τον ΟΑΕΔ που τα ταμεία του τροφοδοτούνται από τις εισφορές των εργαζομένων. Έτσι αντί να δίνεται το επίδομα ανεργίας στους ανέργους, θα δίνονται τα αντίστοιχα κονδύλια στους εργοδότες που με αυτά, χωρίς καμιά δική τους επιβάρυνση, θα προσλαμβάνουν για το συγκεκριμένο χρόνο απασχολήσιμους και θα αυξάνουν ακόμα πιο πολύ την κερδοφορία τους.

Σ’ αυτήν τη ρότα πορεύτηκαν όλες οι γαλαζοπράσινες κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ αλλά και οι δημοτικές αρχές που πρόσκεινται σε αυτά τα κόμματα και στον ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ. Αποτελεί επομένως μέγιστη υποκρισία η ΠΑΣΚΕ, αλλά και από κοινού αυτές οι παρατάξεις στην ΑΔΕΔΥ, την ΠΟΕ ΟΤΑ να βγάζουν ανακοινώσεις που να «κατακεραυνώνουν» την κυβέρνηση γι’ αυτές της τις προσλήψεις και να εμφανίζονται ως σταυροφόροι της μόνιμης εργασίας.

Μιλούν δηλαδή για μονιμότητα που δεν την πιστεύουν αφού οι ίδιες αυτές παρατάξεις απέρριψαν πρόταση των ταξικών δυνάμεων για καταδίκη των κομμάτων της ΝΔ του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ που στην αναθεώρηση του Συντάγματος το 2001 ψήφισαν το 103 άρθρο του αναθεωρημένου Συντάγματος που λέει ότι: να υπάρχουν μεν συμβασιούχοι, ουδέποτε όμως να έχουν το δικαίωμα μονιμοποίησης τους. Επίσης και μετέπειτα, απέρριψαν επανειλημμένα πρότασή μας για απάλειψη αυτής της διάταξης από το Σύνταγμα.

Μα και σε αυτές τις τωρινές ανακοινώσεις τους που μιλούν για μονιμότητα στη μια παράγραφο, στην άλλη την αναιρούν αφού δεν την εννοούν τη μονιμότητα για όλους αλλά μόνο γι’ αυτούς «που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες»!!! δηλ. για όσους η κυβέρνηση και η ΚΕΔΚΕ θα γνωματεύσουν ότι πληρούν αυτές τις ανάγκες. Ύστερα κατηγορούν την κυβέρνηση για ρουσφετολογία.

Οι συμβασιούχοι και όλοι οι εργαζόμενοι θα πρέπει να καταδικάσουν έμπρακτα και την κυβέρνηση και τα κόμματα που κρατούν σε εργασιακή ομηρία τους χιλιάδες εργαζόμενους θα πρέπει επίσης να καταδικάσουν τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό που συνέπραξε και συμπράττει σ’ αυτές τις αντεργατικές επιλογές, να τους παραμερίσουν και να συμπορευτούν με τις ταξικές δυνάμεις, με το ΠΑΜΕ για να διεκδικήσουν δυναμικά αγωνιστικά το δικαίωμα στην μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους.

Οι ταξικές δυνάμεις, το ΠΑΜΕ, πάγια, από θέσεις αρχής, θεωρεί ότι το δικαίωμα στην εργασία θα πρέπει να είναι για όλους δεδομένο και δεν θα πρέπει να γίνεται αντικείμενο συναλλαγής.

Με βάση αυτά τα δεδομένα, καταγγέλλουμε τη σύμπραξη κυβέρνησης και ΚΕΔΚΕ και τις μεθοδεύσεις τους σε βάρος των εργαζομένων. Καταγγέλλουμε και τις συνδικαλιστικές ηγεσίες των παρατάξεων ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚΕ, Α.Π(ΣΥΝ) και για τις γενικότερες συναινέσεις τους στα αντεργατικά μέτρα των γαλαζοπράσινων κυβερνήσεων, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του κεφαλαίου και για τον εμπαιγμό τους σε βάρος των συμβασιούχων.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

  • Κατάργηση του θεσμού των συμβασιούχων και όλων των ευέλικτων και ελαστικών σχέσεων εργασίας.

  • Προσλήψεις μόνο μονίμου προσωπικού με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Η Εκτελεστική Γραμματεία

Share.

Comments are closed.