Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου

Χειροτερεύουν ακόμη περισσότερο τα πράγματα

image_pdfimage_print

 

Οι εξαγγελίες της Κυβέρνησης, δια του υπουργού Εργασίας, έρχονται να χειροτερέψουν ακόμα περισσότερο τα πράγματα και όσα μέχρι τώρα έχουν δημοσιοποιηθεί. Πρώτον, επεκτείνει τη διευθέτηση και την ελαστικοποίηση σε ετήσια βάση. Δεύτερον, αυξάνει ντεφάκτο τα όρια απολύσεων. Τρίτον, σαν συλλογικός καπιταλιστής, αναλαμβάνει να πληρώνει για λογαριασμό των εργοδοτών ένα τμήμα του μισθού των νεοεισερχομένων στην εργασία, και, τέταρτον, ενισχύει τη νομική βάση για τη γενίκευση των ωρομισθίου και της μερικής απασχόλησης.

Η αλληλογραφία που έχει ανοίξει ο υπουργός με τη ΓΣΕΕ εξυπηρετεί και τις δυο πλευρές. Από τη μία την κυβέρνηση, για να εμφανίζεται διαλεγόμενη και διαλλακτική και από την άλλη τους εκπροσώπους του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού, για να σπέρνουν αυταπάτες στην εργατική τάξη με τους ελιγμούς τους.

Το Π.Α.ΜΕ. καταδικάζει αυτή την πολιτική και δηλώνει προς την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ ότι κανένας δεν την έχει εξουσιοδοτήσει για να παζαρεύει τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων. Η διέξοδος για τους εργαζόμενους βρίσκεται στην ανάπτυξη και την ενίσχυση της ταξικής ενότητας και στην ανάπτυξη αγωνιστικής δράσης.

Η Γραμματεία του Π.Α.ΜΕ

Comments are closed.