Προσχέδιο Νόμου για εργασιακές σχέσεις

0

 

Οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ μαζί με τις κυβερνήσεις της Ν.Δ. σταδιακά και συμπληρώνοντας η μια την άλλη, στο όνομα της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας, της εξάλειψης των «αγκυλώσεων» στην αγορά εργασίας, θεσμοθέτησαν αυτόν τον εργασιακό μεσαίωνα, αυτή την αντεργατική ζούγκλα που βιώνει η εργατική τάξη της πατρίδας μας.

Το προσχέδιο νόμου της κυβέρνησης για τις ευέλικτες μορφές απασχόλησης ούτε κατ’ ελάχιστο δε διορθώνει και δε βελτιώνει το αντεργατικό πλαίσιο των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Το σύνολο των αντεργατικών ρυθμίσεων όπως τα «μπλοκάκια» η εκ περιτροπής εργασία, η μερική απασχόληση, το καθεστώς της ενοικίασης εργαζομένων, η διαθεσιμότητα του εργαζόμενου, η διευθέτηση του χρόνου εργασίας του εργαζόμενου, παραμένουν στο ακέραιο.

Έχει πλήρη συνείδηση η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ότι η διατήρηση αυτού του αντεργατικού πλαισίου σε συνθήκες μαζικής ανεργίας και καπιταλιστικής κρίσης θα γίνεται στα χέρια των εργοδοτών μια θηλιά που όλο και θα σφίγγει στο λαιμό των εργαζομένων και αυτό ακριβώς επιδιώκει η σημερινή κυβέρνηση.

Η εκτίμηση της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ και του Προέδρου της του κ. Παναγόπουλου «ότι το προσχέδιο είναι θετικό»είναι σε πλήρη αρμονία με το ρόλο και τη συμμετοχή που είχαν στην οικοδόμηση αυτού του αντεργατικού πλαισίου.

Το σύνολο των αντεργατικών ρυθμίσεων που σήμερα ισχύουν, είναι με τη σύμφωνη γνώμη ή την ανοχή της ΓΣΕΕ. (Όπως πάντα άξιος ο μισθός τους).

Για την εργατική τάξη της χώρας μας ένας είναι ο δρόμος.

  • Η οργάνωση στα ταξικά συνδικάτα, σε κάθε τόπο δουλειάς και η συσπείρωση στο ΠΑΜΕ, ώστε η δράση των εργαζομένων να πετά στα σκουπίδια τις αντεργατικές αυτές ρυθμίσεις και να βρίσκει εφαρμογή το σύνθημα «Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη».

  • Η διόρθωση της ψήφου των εργαζομένων με τη μαζική αποδοκιμασία και εγκατάλειψη της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και όλων των άλλων κομμάτων του ευρωμονόδρομου, που έχουν συμβάλλει και συμβάλλουν στη διατήρηση και επέκταση της εργασιακής ζούγκλας προς όφελος της κερδοφορίας μιας χούφτας καπιταλιστών.

Η Εκτελεστική Γραμματεία

Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.