Δευτέρα, 26 Ιουλίου

Ο ΣΑΝΙΔΑΣ ΕΦΥΓΕ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥ ΜΕΝΕΙ

0
image_pdfimage_print

 

Η ποινικοποίηση και η δικαστική δίωξη της συνδικαλιστικής δράσης έχει γίνει μόνιμος κυβερνητικός κανόνας όταν πρόκειται για τη συνδικαλιστική δράση των ταξικών δυνάμεων του ΠΑΜΕ, που προφανώς ενοχλεί γιατί αμφισβητεί έμπρακτα, κατηγορηματικά και αταλάντευτα την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των άλλων επιτελείων του κεφαλαίου και της εξουσίας των μονοπωλίων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι για την κινητοποίηση που πραγματοποίησαν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο προαύλιο του καταστήματος της πολυεθνικής LIDL στη Ναύπακτο στις 5/5/2010 ενάντια στις απολύσεις, δικαστές και αστυνόμοι ζητούν ακόμα και σήμερα να συρθούν στα δικαστήρια οι επικεφαλείς του ΠΑΜΕ σ’ αυτήν την κινητοποίηση και προκλητικά απαιτούν από το ΠΑΜΕ να δώσει!! τα σχετικά ονόματα.

Να γνωρίζουν όμως όλοι, η κυβέρνηση και οι παρατρεχάμενοι της ότι το ΠΑΜΕ δε δικάζεται, αλλά αντίθετα επιδοκιμάζεται από την εργατική τάξη γιατί αποτελεί την απαντοχή τους σε μια εποχή πρωτοφανούς και ολομέτωπης αντιλαϊκής επίθεσης κυβέρνησης-κεφαλαίου. Επιδοκιμάζεται γιατί ορθώνει εμπόδια ενάντια στις προσπάθειες των πολυεθνικών να καταργήσουν εργασιακά δικαιώματα, γιατί αναπτύσσει δράση και παρεμποδίζει τις απολύσεις εργαζομένων εγκύων γυναικών, τις απολύσεις γενικότερα εργαζομένων όπως έκανε στα ΤΖΑΜΠΟ, σε ξενοδοχεία και σε άλλους εργασιακούς χώρους.

Οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν όποια μέτρα και αν πάρουν.

Το δίκιο θα κριθεί στους δρόμους. Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη και όχι τα κέρδη του κεφαλαιοκράτη.

Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

Share.

Comments are closed.