Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου

Μηχανισμός ελέγχου κα καταστολής μεταναστών στο κέντρο της Αθήνας

0
image_pdfimage_print

 

Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καταγγέλλει την κυβέρνηση της Ν.Δ., που σύμφωνα με τις εξαγγελίες του αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών Χρήστου Μαρκογιαννάκη προχωράει στη δημιουργία μηχανισμού ελέγχου και καταστολής των μεταναστών στο κέντρο της Αθήνας.

Επίσης καταγγέλλει το Νομάρχη Γιάννη Σγουρό, ο οποίος διεκδικεί την πατρότητα της πρότασης. ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. σε αγαστή συνεργασία δρομολογούν τη γκετοποίηση των μεταναστών, τον ασφυκτικότερο έλεγχό τους και την επιπλέον εκμετάλλευσή τους.

Γνωρίζουν πολύ καλά ότι οι οδηγίες της Ε.Ε. είναι σε βάρος τους και θέλουν τους μετανάστες παράνομους για να μπορούν να τους τρομοκρατούν και να τους κρατούν σε διαρκή ομηρία. Γνωρίζουν επίσης ότι για να είναι περισσότερο εκμεταλλεύσιμοι οι μετανάστες πρέπει να προχωρήσει η Ευρωπαϊκή οδηγία που θέλει διετή νομιμοποίηση ή έστω τριετή μόνο όσων μεταναστών θα διαθέτουν συμβόλαιο εργασίας.

Οι κορώνες για τα ανθρώπινα και ασφαλή σημεία που θα μεταφέρονται οι μετανάστες μέχρι τη νομιμοποίησή τους θυμίζει στρατόπεδα συγκέντρωσης άλλων εποχών και όχι υποστήριξη στους μετανάστες.

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο οργανώνει παράσταση διαμαρτυρίας για τους νέους μηχανισμούς καταστολής και ελέγχου των μεταναστών, στον Υπουργό Χρήστο Μαρκογιαννάκη την Παρασκευή 20/3 στις 11 το πρωί και στο Νομάρχη Αθηνών Γιάννη Σγουρό τη Δευτέρα 23/3 στις 12 το μεσημέρι.

Με αφορμή την 21η Μάρτη Παγκόσμια Μέρα κατά της ξενοφοβίας και του ρατσισμού και λόγο της αναγκαιότητας για την προετοιμασία της απεργίας στις 2 Απρίλη, στελέχη του ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσουν περιοδείες σε χώρους μεταναστών. Την παρασκευή 20/3 και το Σάββατο 21/3 έχουν προγραμματιστεί περιοδείες σε βιοτεχνίες που εργάζονται μετανάστες στον Κολωνό.

Την Πέμπτη 26/3 περιοδεία στη Θηβών στο Αιγάλεω στα στέκια που περιμένουν οι μετανάστες εργάτες για μεροκάματο

Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καλεί τα συνδικάτα να αναπτύξουν δραστηριότητες σχετικές με τα δικαιώματα των μεταναστών, να ενεργοποιήσουν τις επιτροπές μεταναστών όπου υπάρχουν ή να συγκροτήσουν νέες. Η δουλειά μας στους μετανάστες πρέπει να συνδυάζεται με νέες εγγραφές στα συνδικάτα, με προσπάθεια να συμμετέχουν οι μετανάστες στις επιτροπές, στα διοικητικά συμβούλια των σωματείων και να αναδείχνουν τα ιδιαίτερα προβλήματά τους.

Το σύνθημα για κοινό αγώνα Ελλήνων και Μεταναστών εργατών κόντρα στον κοινό μας αντίπαλο που είναι το κεφάλαιο και η αντιλαϊκή πολιτική, πρέπει να γίνει πράξη.

Η Εκτελεστική Γραμματεία

Share.

Comments are closed.