Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου

Το 2008 με υγεία και νέα δύναμη για νέους δυναμικούς αγώνες

0
image_pdfimage_print

 

Η Γραμματεία του ΠΑΜΕ, αποχαιρετώντας τη χρονιά που φεύγει και στην αυγή της χρονιάς που έρχεται, απευθύνει θερμό αγωνιστικό ταξικό χαιρετισμό και τις καλύτερες ευχές, στην εργατική τάξη της χώρας μας.

Όλα αυτά τα χρόνια οι δυνάμεις που συσπειρώνει στις γραμμές του το ΠΑΜΕ με τους αγώνες τους και την πολύμορφη δράση τους ενάντια στην Ε.Ε., στις δυνάμεις του κεφαλαίου, των πολιτικών και συνδικαλιστικών του εκπροσώπων, έδωσαν νέα πνοή στους αγώνες της εργατικής τάξης. Ενίσχυσαν τα ταξικά τους χαρακτηριστικά και των προσανατολισμό τους. Διεκδίκησαν πλαίσιο αιτημάτων με βάση τις πραγματικές ανάγκες της εργατικής τάξης. Εναντιώθηκαν στη συναίνεση και την ενσωμάτωση που προωθεί ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός, ενάντια στους καιροσκοπισμούς και στους κοινωνικούς διάλογους της υποταγής και της συνενοχής.

Η χρονιά που μας πέρασε ήταν πλούσια σε αγώνες που έδωσε το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα για τα εργασιακά, τα οικονομικά και τα κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα. Ήταν πλούσια σε αγώνες ενάντια στον ιμπεριαλισμό και έκφρασης της αλληλεγγύης της εργατικής τάξης στους λαούς που πλήττονται από αυτόν.

Δόθηκαν σημαντικές μάχες και οργανώθηκαν αγώνες στα εργοστάσια, στους κλάδους, στους χώρους δουλειάς. Οι ταξικές δυνάμεις πρωτοστάτησαν μαζί με τους αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους, τις γυναίκες, τη νεολαία για να οργανωθεί η αντίσταση της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική.

Πιστεύουμε, χωρίς να διακατεχόμαστε από καμία έπαρση, ότι το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα και αυτή τη χρονιά έκανε σοβαρά βήματα μπροστά. Θέλοντας να υπογραμμίσουμε με αυτό τις νέες αυξημένες ευθύνες που επωμιζόμαστε μπροστά στη νέα χρονιά που έρχεται, για να αποκρούσουμε την επίθεση της κυβέρνησης και των δυνάμεων του κεφαλαίου.

Οι αγώνες της εργατικής τάξης θα είναι πιο αποτελεσματικοί από τη στιγμή που θα έρχονται σε αντίθεση με τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες στη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ, που δεν έκαναν τίποτα άλλο από το να στηρίζουν τη στρατηγική του κεφαλαίου. Η αλλαγή του συσχετισμού δυνάμεων σε βάρος των συμβιβασμένων ηγεσιών και η αποφασιστική ενίσχυση του ΠΑΜΕ είναι επιβεβλημένη.

Το 2008 μπορεί να γίνει μια χρονιά καλύτερη για την εργατική τάξη και για τα λαϊκά στρώματα της κοινωνίας. Αυτό προϋποθέτει καλύτερη οργάνωση των αγώνων και πολιτικοποίησή τους. Προϋποθέτει τον απεγκλωβισμό της εργατικής τάξης από τις δυνάμεις του δικομματισμού και του οπορτουνισμού. Για να ανοίξει ο δρόμος για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο και ο πλούτος να ανήκει σε αυτούς που τον παράγουν.

Μπροστά στην ολομέτωπη επίθεση κυβέρνησης – κεφαλαίου για την μεγαλύτερη εκμετάλλευση της εργατικής τάξης, δίνουμε συνέχεια και κλιμακώνουμε τους αγώνες μας ύστερα από την επιτυχημένη απεργιακή κινητοποίηση και τις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ που πραγματοποιήθηκαν στις 12 του Δεκέμβρη. Καλούμε την εργατική τάξη με αποφασιστικότητα να πάρει μέρος στα συλλαλητήρια στις 22 Γενάρη σε όλη τη χώρα, για να μην περάσουν τα νέα αντιασφαλιστικά μέτρα της κυβέρνησης, να καταργηθούν οι αντιασφαλιστικοί νόμοι της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ και να παλέψουμε για σύγχρονα κοινωνικά – ασφαλιστικά δικαιώματα και συλλογικές συμβάσεις εργασίας σύμφωνα με το πλαίσιο του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου.

Η Εκτελεστική Γραμματεία

Share.

Comments are closed.