Ξανάρχονται τώρα να «επαναρυθμίσουν» την αγορά εργασίας !!!

Δημοσιεύτηκε στις

 

Μετά την ανάπαυλα λόγω των Νομαρχιακών και Δημοτικών Εκλογών, η επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων ξανάρχισε.

Με βάση τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης , η Κυβέρνηση και οι δυνάμεις του Κεφαλαίου, με την πρόθυμη συνεργασία του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού στη ΓΣΕΕ, ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και των δυνάμεων του Συνασπισμού, ετοιμάζονται να σαρώσουν ότι απόμεινε από τις εργασιακές σχέσεις.

Δεν αρκούσαν οι προηγούμενες ρυθμίσεις (Νόμος Γιαννίτση), Σύμφωνο Εμπιστοσύνης προς το 2000, που άλλαξε το εργασιακό καθεστώς υπέρ του Κεφαλαίου με την υπογραφή των συμβιβασμένων ηγεσιών στο συνδικαλιστικό κίνημα. Ξανάρχονται τώρα να «επαναρυθμίσουν» την αγορά εργασίας !!!

Μπροστά στην αύξηση των κερδών τους δεν διστάζουν σε τίποτα. Η γενίκευση των ήδη άθλιων μορφών εργασίας, μερική εργασία- προσωρινή- συμβάσεις ορισμένου χρόνου και έργου, εποχιακές προσλήψεις και άλλων μορφών «ευέλικτης» εργασίας, κάνουν ακόμα πιο εφιαλτικό το τοπίο στους εργασιακούς χώρους. Νομιμοποιούν την παρανομία τους.

Το Π.Α.ΜΕ., όλο το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, καλείται να αποκρούσει τη νέα επίθεση, οργανώνοντας τους εργαζόμενους- συντονίζοντας τους αγώνες τους, ανεβάζοντας την αλληλεγγύη τους.

Πάλι, και τούτη τη φορά, το νομοσχέδιο που ετοιμάζουν, με την πάλη όλων των εργαζομένων θα τους το αχρηστέψουμε.

Ο αγώνας για εργαζόμενους με δικαιώματα θα γίνει υπόθεση όλων μας.

Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

Περισσότερα

Απεργιακή μάχη των ναυτεργατών – Καμία θυσία για τους πολέμους και τα κέρδη των εφοπλιστών ΒΙΝΤΕΟ ΦΩΤΟ

Απεργιακή μάχη έδωσαν σήμερα οι ναυτεργάτες για να παρθούν μέτρα για ασφαλή επαναπατρισμό των...

Συγκέντρωση στο Εφετείο – Οι ναζί στη φυλακή ΒΙΝΤΕΟ ΦΩΤΟ

Συγκέντρωση στο Εφετείο πραγματοποίησαν χθες το πρωί σωματεία, μαζικοί φορείς και φοιτητικοί σύλλογοι απαιτώντας...

Παρουσιάστηκε από τη θεατρική ομάδα του ΠΑΜΕ η παράσταση ” Αγία Ιωάννα των Σφαγείων” προς τιμή των φιλοξενούμενων στο Σπίτι του Αγωνιστή

Επίκαιρο όσο ποτέ το έργο του Μπρεχτ «Αγία Ιωάννα των Σφαγείων» παρουσιάστηκε από τη...