Προσπάθεια εγκλώβισης του συνδικαλιστικού κινήματος

image_pdfimage_print

 

Με τη χτεσινή Συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΠΑΣΟΚ και με τα όσα δήλωσε αμέσως μετά ο Πρωθυπουργός κ. Σημίτης, γίνεται αντιληπτό ότι η Κυβέρνηση προσαρμόζει την προπαγάνδα και την τακτική της προκειμένου να εγκλωβίσει το συνδικαλιστικό κίνημα στο παζάρι του «Κοινωνικού Διαλόγου».

Με τις ωραίες φράσεις για «κοινωνική πολιτική», με κομψές και εύηχες λεξούλες για «εγγυήσεις και δεσμεύσεις» στοχεύουν να μας λανσάρουν το αντιασφαλιστικό ξύδι σαν «γλυκάδι» και να το πουλήσουν σαν υποχώρηση της «προοδευτικής» Κυβέρνησης που δήθεν έλαβε το μήνυμα των συγκλονιστικών απεργιακών κινητοποιήσεων. Ταυτόχρονα με τους ελιγμούς αυτούς, η Κυβέρνηση θέλει να δώσει χέρι βοηθείας στους εκπροσώπους του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού που αποφάσισαν να συναντηθούν αύριο με τον Υπουργό Εργασίας παραβιάζοντας την εντολή των εκατομμυρίων απεργών.

Επί της ουσίας, τα όσα δήλωσε ο κ. Πρωθυπουργός για τα κατώτερα όρια συντάξεων, για αναπροσαρμογή της φορολογικής νομοθεσίας και για εξομοίωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης ανδρών – γυναικών, δεν απέχουν από την αρχική αντιασφαλιστική πρόταση της Κυβέρνησης που συνάντησε την λαϊκή κατακραυγή και την εργατική αγανάκτηση.

Οι δηλώσεις αυτές ίσα- ίσα επιβεβαιώνουν ότι η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ σε κοινή πορεία με τον ΣΕΒ και την Ευρωπαϊκή Ένωση θα επιμείνουν μέχρι τέλους στις επιλογές τους.

Το Π.Α.ΜΕ. καλεί τα Συνδικάτα και τους εργαζόμενους να συνεχίσουν και να κλιμακώσουν την πάλη τους και να απαιτήσουν λύσεις σ’ όφελος των λαϊκών στρωμάτων. Να αποκαλύψουν και να καταδικάσουν τη γραμμή της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ που προστρέχει και δίνει χείρα βοηθείας στην Κυβέρνηση.

Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα προτείνει στους εργαζόμενους να συγκροτήσουν παντού Επιτροπές Αγώνα και εστίες αντίστασης για να φτάσει ο αγώνας για την Κοινωνική Ασφάλιση μέχρι την τελική νίκη.

Οι κυβερνητικοί ύμνοι και οι πρωθυπουργικοί διθύραμβοι κανέναν εργαζόμενο δεν πρέπει να παγιδεύσουν.

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

Comments are closed.