Ανάγκη οι εργαζόμενοι να μη σκύψουν το κεφάλι

Δημοσιεύτηκε στις

Η σημερινή ανακοίνωση των στοιχείων για την τελική διαμόρφωση του ελλείμματος το 2010, ετοιμάζει το έδαφος για νέα βάρβαρα μέτρα. Αναδεικνύει παράλληλα την ανάγκη οι εργαζόμενοι να μη σκύψουν το κεφάλι αλλά να δυναμώσουν τους αγώνες τους ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική. Τα σκληρά μέτρα που προηγήθηκαν και θα ακολουθήσουν δεν είναι προσωρινά. Τα παίρνουν για να μείνουν. Θέλουν να γονατίσουν τους εργαζόμενους, να πάρουν πίσω κατακτήσεις και δικαιώματα που αποκτήθηκαν με αγώνες και αίμα. Είναι καθήκον να απαντήσουμε αποφασιστικά, μαχητικά, να δυναμώσουμε την πάλη μας σε όλους τους χώρους δουλειάς και στις γειτονιές, να οργανωθούμε στα σωματεία μας, σε σωματειακές επιτροπές, σε επιτροπές αγώνα.

 

Οι απεργιακές συγκεντρώσεις της Πρωτομαγιάς και στις 11 Μάη, να αποτελέσουν βήμα αγωνιστικής κλιμάκωσης στον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει.

 

Στην Αθήνα, την Κυριακή 1η Μάη η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ θα πραγματοποιηθεί στις 10πμ στην πλατεία Συντάγματος. Στις 11 Μάη η συγκέντρωση στις 10πμ, στην Ομόνοια.

 

 

                                                                              Το Γραφείο Τύπου

Περισσότερα

Το ΠΑΜΕ στηρίζει τον αγώνα των εργατών της Bosch στην Γερμανία ενάντια στο κλείσιμο εργοστασίων και στις απολύσεις

Το ΠΑΜΕ εκφράζει την ταξική και διεθνιστική του αλληλεγγύη στους εργάτες της Bosch στη...

Συνεχίζεται η αποστολή μηνυμάτων αλληλεγγύης προς τον Πρόεδρο του Συνδικάτου ΕΝΕΔΕΠ και του ΕΚ Πειραιά, Μάρκο Μπεκρή

Συνεχίζεται η αποστολή μηνυμάτων αλληλεγγύης στο σωματείο ΕΝΕΔΕΠ και στον Μάρκο Μπεκρή, πρόεδρο του...

Αλληλεγγύη στον Γενικό Γραμματέα της UD CGT Nord, Jean-Paul Delescaut

Αλληλεγγύη στον ΓΓ της UD CGT Nord, Jean-Paul Delescaut Το ΠΑΜΕ στέκεται στο πλευρό της...