Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου

Xαιρετισμό στους αγώνες των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων

0
image_pdfimage_print

 

Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ απευθύνει ταξικό αγωνιστικό χαιρετισμό στους αγώνες των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων που αγωνίζονται ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική της Ε.Ε. και των ελληνικών κυβερνήσεων. Τα αιτήματα που διεκδικούν οι αγρότες με βάση το αγωνιστικό πλαίσιο της ΠΑΣΥ δίνουν απάντηση στις αντιαγροτικές πολιτικές της ΚΑΠ και όλες τις αναθεωρήσεις που εφάρμοσαν οι κυβερνήσεις της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ και εφαρμόζει και σήμερα η κυβέρνηση της Ν.Δ. Αυτές οι πολιτικές μαζί και με τα κονδύλια του ΚΠΣ έδωσαν καταστρεπτικά αποτελέσματα. Ξεκλήρισαν τους μικρομεσαίους αγρότες και συγκέντρωσαν τη γη σε λίγα χέρια.

Οι πολιτικές αυτές είναι υπεύθυνες για την ερήμωση της υπαίθρου, τη φτώχεια και τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει το μικρομεσαίο νοικοκυριό στην υγεία, τη μόρφωση των παιδιών κλπ.

Η κατάσταση που βιώνει η εργατική τάξη, τα μικρομεσαία στρώματα, η φτωχομεσαία αγροτιά έχει την ίδια ρίζα. Αυτή βρίσκεται στις πολιτικές της Ε.Ε., του κεφαλαίου που εφάρμοσαν όλες οι κυβερνήσεις.

Ο αγώνας για την ανατροπή αυτών των πολιτικών που πλήττουν τα λαϊκά στρώματα είναι κοινός. Χρειάζεται να δυναμώσει παραπέρα η κοινωνική συμμαχία των λαϊκών στρωμάτων ώστε να συγκεντρώνονται δυνάμεις ενάντια στα μονοπώλια και να ανοίγει ο δρόμος για βαθύτερες αλλαγές. Το ΠΑΜΕ το επόμενο διάστημα θα πάρει πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση.

Η Εκτελεστική Γραμματεία

Share.

Comments are closed.