Παγκόσμια Μέρα κατά του Ρατσισμού και της Ξενοφοβίας

0
image_pdfimage_print

 

Το ΠΑΜΕ με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα κατά του Ρατσισμού και της Ξενοφοβίας, χαιρετίζει όλους τους μετανάστες που ζουν και εργάζονται στη χώρα μας.

Σφίγγει το χέρι ιδιαίτερα σ΄ αυτούς που ξεπέρασαν τις δυσκολίες και οργανώθηκαν στα συνδικάτα και δίνουν καθημερινά τη μάχη ενάντια στην αντεργατική αντιλαϊκή πολιτική του κεφαλαίου, μαζί με τους Έλληνες συναδέλφους τους. Όπως το κεφάλαιο δεν έχει πατρίδα έτσι και η εργατική τάξη, ανεξάρτητα που ζει και εργάζεται, ανεξάρτητα τι θρησκεία πιστεύει ή τι χρώμα και τι καταγωγή έχει είναι ενιαία και έχει πάντα αντίπαλο το κεφάλαιο και τους πολιτικούς και συνδικαλιστικούς εκπροσώπους του. Σήμερα που οι ιμπεριαλιστές επεμβαίνουν στα Βαλκάνια χρειάζεται οι εργάτες σε όλες τις χώρες των Βαλκανίων ντόπιοι και αλλοδαποί να παλέψουμε με βάσει τα κοινά μας ταξικά συμφέροντα.

Μετανάστη

Τώρα έχεις τις δικές σου εμπειρίες.

Οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, η επίθεση στα ασφαλιστικά μας δικαιώματα, τα άθλια μεροκάματα, τα υπέρογκα τροφεία στους παιδικούς σταθμούς και άλλα δεν κάνουν διακρίσεις σε Έλληνες και μετανάστες.

Καταλαβαίνεις πολύ καλά ότι δεν είναι όλοι φίλοι ή σύμμαχοί σου, όσοι σου χτυπούν την πλάτη ή σου ψιθυρίζουν «καλά» λόγια στο αυτί. Ξέρεις το ρόλο των περισσότερων «Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων» και των διαφόρων ΦΟΡΟΥΜ, των κυβερνήσεων της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των άλλων μηχανισμών του κεφαλαίου. Tα διάφορα ΦΟΡΟΥΜ και τα κόμματα που εξαγνίζουν την πολιτική της ΕΕ, μιλούν συχνά για τους μετανάστες κρύβοντας την αλήθεια για την αντιμεταναστευτική, ρατσιστική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Θέλουν τους μετανάστες να μην έρχονται σε επαφή με τους στόχους και τις αξίες του ταξικού εργατικού κινήματος για να μπορούν εύκολα να τους ενσωματώνουν στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όλοι αυτοί ευθύνονται για τα σημερινά βάσανα του μετανάστη, της μετανάστριας, του πρόσφυγα. Όσα «δάκρυα» και αν βγάζουν όλοι αυτοί είναι ψεύτικα, υποκριτικά και έχουν σκοπό να τους ξεγελάσουν και να τους αποτρέψουν από τους συναδέλφους τους, τους πραγματικούς τους φίλους και συμμάχους τους, τους εργαζόμενους της χώρας μας και το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα. Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη και απάνθρωπη στάση της κυβέρνησης της ΝΔ που όπως και επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ στοιβάζουν τους μετανάστες σε αποθήκες σύγχρονα γκέτο.

Ιδιαίτερη επίθεση εξαπολύουν στους νέους μετανάστες. Μια επίθεση που αφορά όλη τη νέα γενιά. Επιχειρούν από τα θρανία να ενισχύσουν το ρατσισμό και την ξενοφοβία, να οδηγήσουν τους νέους μετανάστες στην αποδοχή των αξιών του καπιταλισμού.

Μετανάστη

Δεν έχεις να περιμένεις τίποτα ούτε από την ΝΔ, ούτε από το ΠΑΣΟΚ, είναι κόμματα της πλουτοκρατίας.

Έχεις αποκτήσει πείρα. Ότι κέρδισες αυτά τα χρόνια το κέρδισες με τον αγώνα σου μέσα από τα ταξικά συνδικάτα, το ΠΑΜΕ μαζί με τους Έλληνες συναδέλφους σου. Τίποτα δεν σου πρόσφεραν και δεν σου προσφέρουν τα διάφορα «προγράμματα στήριξης»Φόρουμ και ημερίδες.

Το ΠΑΜΕ είναι η μόνη δύναμη στο συνδικαλιστικό κίνημα που σταθερά και αταλάντευτα είναι στο πλευρό των εργαζόμενων ντόπιων, μεταναστών και προσφύγων. Υπερασπίζεται και στηρίζει τους μετανάστες σε όλα τα μεγάλα προβλήματα. Προβλήματα που είναι κοινά όπως κοινή είναι η αγωνία για το αύριο, για το ψωμί της οικογένειας. Όπως κοινή είναι και η επίθεση από το κεφάλαιο, την κυβέρνησή του και τους μηχανισμούς του ενάντια στους εργαζόμενους, χωρίς διακρίσεις.

Το ΠΑΜΕ είχε και έχει πάντα μέτωπο ενάντια στην πολιτική που θέλει τους μετανάστες, πρόσφυγες, παράνομους, με λειψές εργασιακές – ασφαλιστικές κατακτήσεις, ανασφάλιστους, με ανεπαρκή μέτρα ασφάλειας στη δουλειά, χωρίς δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες. Καλεί τους μετανάστες να δυναμώσουν τον αγώνα τους ενάντια στην μεταναστευτική πολιτική που τους θέλει φτηνή εργατική δύναμη. Να οργανωθούν στα συνδικάτα για να δώσουν πιο αποτελεσματικά τη μάχη, μαζί με τους ντόπιους συναδέλφους τους.

Το ΠΑΜΕ καλεί τους μετανάστες να μην χάσουν άλλο χρόνο, γιατί τα πράγματα θα γίνουν ακόμα ποιο δύσκολα. Να πάρουν το συμπατριώτη τους, το φίλο τους, το συνάδελφο τους στη δουλειά και να έρθουν να συζητήσουμε στο συνδικάτο, στο ΠΑΜΕ.

Καλεί όλο το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα και κάθε σωματείο ξεχωριστά να δώσουν όλες τους τις δυνάμεις για την ένταξη των μεταναστών στα συνδικάτα, για την δημιουργία επιτροπών μεταναστών στους κλάδους, για να δυναμώσει και να ισχυροποιηθεί το μέτωπο της ελπίδας ενάντια στην πολιτική των ιμπεριαλιστών.

Να δυναμώσουμε την διεθνιστική δράση των λαών, να απομονωθούν κοινωνικά ρατσιστικές, σοβινιστικές και εθνικιστικές απόψεις. Οι εργάτες όλοι μαζί να παλέψουμε να φύγουν οι ιμπεριαλιστές (Αμερικάνοι, ΕΕ και Ρωσία), από τα Βαλκάνια. Να ανατραπεί σε κάθε χώρα η πολιτική εξουσία των μονοπωλίων, του ιμπεριαλισμού.

Ενιαίος ταξικός αγώνας Ελλήνων και μεταναστών για:

  • Για νομιμοποίηση όλων των μεταναστών που βρίσκονται στην Ελλάδα. Απλοποίηση των διαδικασιών για άδεια εργασίας και παραμονής και να καταργηθούν τα χαράτσια που πληρώνουν.

  • Για ίσα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

  • Για δημοκρατικά Δικαιώματα και ελευθερίες, ενάντια στην τρομοκρατία, συλλήψεις, απαγωγές, απελάσεις.

  • Για αποκλειστικά Δημόσιο Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης (υγεία, πρόνοια, συνταξιοδότηση)

  • Για συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας στη δουλειά.

  • Για δημόσια δωρεάν υγεία χωρίς χαφιεδισμούς και φακελώματα.

  • Για ουσιαστική προστασία της μητρότητας, με μέτρα πρόληψης του γυναικείου πληθυσμού. Μέτρα για την εκμάθηση της Ελληνικής γλώσσας. Για αποκλειστικά δημόσια δωρεάν παιδεία χωρίς διακρίσεις, διατήρηση της μητρικής γλώσσας, του πολισμού, ήθη και έθιμα.

  • Για το δικαίωμα μεταφοράς συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων στη χώρα προέλευσης των μεταναστών.

ΤΗ ΝΙΚΗ ΘΑ ΦΕΡΕΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ

Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

Share.

Comments are closed.