ΟΛΟΙ ΟΙ ΝΕΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ 511 ΕΥΡΩ ΜΕΙΚΤΑ

0
image_pdfimage_print

 

Αυτό με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα επεκταθεί σε όλους τους εργαζόμενους.

O κάθε εργοδότης έχει πλέον όλο το αναγκαίο για αυτόν, νομικό πλαίσιο ώστε να τσακίσει συμβάσεις, να φτάσει τους μισθούς στα τάρταρα. Υπάρχει πλήρης ανατροπή του σκηνικού που γνωρίζαμε ως τώρα, με στόχο να τα καταργήσουν όλα.

Δεν πρόκειται για τετελεσμένες εξελίξεις. Υπάρχει ο λαϊκός παράγοντας, τα σωματεία που μπορούν μέσα στους χώρους δουλειάς, να εμποδίσουν μειώσεις, να φρενάρουν μέτρα, να ακυρώσουν και να ανατρέψουν νόμους.

Ξέρουν πολύ καλά ότι έχουν να κάνουν με σκληρό αντίπαλο. Η οργανωμένη δράση του λαού τους φοβίζει. Όσο και αν τα προηγούμενα χρονιά προσπαθούσαν να τσακίσουν του μισθούς και τις συλλογικές συμβάσεις, συναντούσαν ισχυρές αντιστάσεις και εμπόδια.

Με τα μέτρα που παίρνουν στοχεύουν πάνω στο σώμα της εργατικής νεολαίας να πατήσει πιο έντονα το στοιχείο της ανάκαμψης των κερδών τους. Θα συμπαρασύρει όλους τους μισθούς εφόσον η μεγαλοεργοδοσία θα μπορεί να έχει εργαζομένους με 400ευρω. Οι μισθοί των νέων δημιουργούν τάσεις κατρακύλας συνολικά για την εργατική τάξη. Ο νέος των 26 ετών δε θα συναντήσει ξαφνικά εργασιακούς παραδείσους και μισθούς που θα καλύπτουν τις ανάγκες του. Δε θα συναντήσει υγειά και παιδεία στη βάση των συγχρόνων λαϊκών αναγκών.

Η εργατική νεολαία μπαίνει πρώτη στη μηχανή αλέσματος, στο όνομα της ανταγωνιστικότητας. Η κατάσταση είναι ακόμα πιο άσχημη αν πάρουμε υπόψη μας πως μεγάλο κομμάτι νέων εργατών εργάζεται με τους χειροτέρους όρους, που η κλαδική σύμβαση είναι άγνωστη λέξη. Πολλοί νέοι εργάτες στριφογυρίζουν σε διάφορες δουλειές ως σύγχρονοι δούλοι των γραφείων ενοικίασης εργασίας, εργάζονται μαύρα και ανασφάλιστα. Οι νέοι που βρίσκονται σε καθεστώς μαθητείας, είναι στην αναμονή να δουν τον μισθό τους να πέφτει στα 360 ευρώ.

Αν δεν τους σταματήσουμε, θα έρθουν και αλλά μέτρα. Είναι πρόθυμοι να μας κάνουν πιο ευκάμπτους στο μύλο της ανταγωνιστικότητας. Να δουλεύουμε οπότε θέλουν, όσο θέλουν, με ότι μισθό θέλουν.

Εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι και νέες,

Να γίνουν κόλαση οι χώροι δουλειάς. Κανείς να μη δεχτεί μείωση μισθού. Να δυναμώσει η πάλη και η αλληλεγγύη. Να οργανωθεί η εργατική νεολαία στα σωματεία της.

Με αφοβία να συγκρουστούμε. Να παραμερίσουμε συνδικαλιστικές ηγεσίες που θα βάλουν φαρδιά πλατιά την υπογραφή τους για να στηρίξουν το «θεσμό των συμβάσεων» ακόμα και αν ισοπεδώνονται οι μισθοί. Να προσπεράσουμε ενώσεις προσώπων, εκβιασμούς και απειλές της εργοδοσίας που στοχεύουν στη διάσπαση των εργαζομένων, στην τρομοκράτηση μας.

Ο συσχετισμός δύναμης, η σύγκρουση, ο ανυποχώρητος ταξικός αγώνας, θα καθορίσει την τελική έκβαση. Εμείς έχουμε τη δύναμη να τους σταματήσουμε. Χωρίς εμάς γρανάζι δε γυρνά.

Η Εκτελεστική Γραμματεία

Share.

Comments are closed.