Με αφορμή τη σημερινή συνέντευξη του Προέδρου της ΓΣΕΕ

image_pdfimage_print

 

Με αφορμή τη σημερινή συνέντευξη του Προέδρου της ΓΣΕΕ στην Εφημερίδα «Ελευθεροτυπία», η Γραμματεία του ΠΑΜΕ υπογραμμίζει ότι :

Ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ, εμφανίζεται να αγνοεί το μήνυμα των μεγάλων απεργιακών κινητοποιήσεων για την Κοινωνική Ασφάλιση και στρώνει το δρόμο για τον περιβόητο Κοινωνικό Διάλογο, στηρίζοντας έτσι τις κεντρικές κυβερνητικές επιλογές.

Όχι μόνο δεν ζητά την κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, αλλά εμφανίζεται να στηρίζει την ουσιαστική καθήλωση των συντάξεων και των μισθών και ταυτόχρονα αφήνει ανοιχτούς δρόμους για την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης. Όπως επίσης και η προτεινόμενη ενοποίηση των Ταμείων, χωρίς ταυτόχρονα να μπαίνουν όροι και προϋποθέσεις, είναι βέβαιο ότι θα αποβεί σε βάρος της Εργατικής Τάξης.

Παράλληλα , αρνείται συνειδητά να αποκαλύψει τις πραγματικές προθέσεις και τους στόχους Κυβέρνησης, Εργοδοτών και Ευρωπαϊκής Ένωσης, που επιδιώκουν το ξεθεμελίωμα των κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων.

Συμπαίχτες του Προέδρου της ΓΣΕΕ τρέχουν να αυτοαναγορευτούν και οι ηγεσίες των παρατάξεων ΔΑΚΕ- Α.Π., που κι αυτοί λαλίστατοι κατά τα άλλα, σιωπούν για την «ταμπακιέρα».

Τώρα που όλα δείχνουν ότι η επίθεση στην Κοινωνική Ασφάλιση ξαναρχίζει, το Π.Α.ΜΕ καλεί τους εργαζόμενους του Ιδιωτικού και Δημόσιου τομέα σε αγωνιστική επιφυλακή. Έρχονται κρίσιμες στιγμές για το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα και επιβάλλεται, με ενότητα ταξική, τα λαϊκά στρώματα να οργανώσουν την αποτελεσματική πάλη τους, διεκδικώντας τα πραγματικά αιτήματά τους.

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

Comments are closed.