Στον αντεργατικό κυνισμό του ΣΕΒ απαντάμε με αντεπίθεση

0
image_pdfimage_print

 

Με περίσσιο κυνισμό και θράσος οι μεγαλοεπιχειρηματίες, μέσα από τις πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου τους, επικαλούμενοι τις απολύσεις που κάνουν οι ίδιοι στον ιδιωτικό τομέα, απαιτούν να γίνουν μαζικές απολύσεις και στο δημόσιο και στις ΔΕΚΟ, να επισπευσθούν οι αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις, να ιδιωτικοποιηθεί ότι έχει απομείνει από το δημόσιο τομέα, να προτάσσονται οι επιχειρησιακές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας που αφήνουν ασύδοτους τους εργοδότες και γενικά να ξεκαθαριστεί πλήρως και γρήγορα το έδαφος για να προβούν σε νέα ανεμπόδιστη επέλαση στο βιοτικό επίπεδο του λαού.

Έτσι, όλοι αυτοί οι βάρβαροι εκμεταλλευτές του λαού, που λυμαίνονται το αίμα και τον ιδρώτα των εργατών και όλων των εργαζομένων, επιδιώκουν να έχουν στη διάθεσή τους άφθονο, φθηνό εργατικό δυναμικό, να αναπτύξουν ανενόχλητοι την επιχειρηματικότητά τους δηλαδή την κερδοσκοπία τους σε τομείς κοινωνικού χαρακτήρα και να πουλούν ακριβά τα κοινωνικά αγαθά της παιδείας, της υγείας, της πρόνοιας.

Σπεύδουν να υποβάλλουν αυτές τις απαιτήσεις τους στην κυβέρνηση, στον κοινοτικό επίτροπο, στην τρόικα μετά από προσυνεννόηση μαζί τους, ελπίζοντας να προκαταλάβουν και να προλάβουν τις αναμενόμενες λαϊκές αντιδράσεις. Αυτή η σπουδή τους αποκαλύπτει όμως και το φόβο τους από το πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα που αποτελεί έντονη καταδίκη για το πολιτικό υπαλληλικό τους προσωπικό και γι’ αυτό βιάζονται να εδραιώσουν τέτοια και τόσα αντεργατικά, αντιλαϊκά μέτρα, νομίζοντας ότι ο λαός θα υποκύψει στα τετελεσμένα τους.

Όλα όμως αυτά θα βρουν ισχυρά εμπόδια στις αγωνιστικές διαθέσεις της εργατικής τάξης και όλων των λαϊκών στρωμάτων γιατί υπάρχει και το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, υπάρχει το ΠΑΜΕ που δυναμικά και αταλάντευτα θα πρωτοστατήσει ώστε να μετατραπεί σε δυναμικούς ταξικούς ανατρεπτικούς αγώνες η πρόσφατη λαϊκή καταδικαστική ψήφος στις πολιτικές του κεφαλαίου, της κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της τρόικας, του ΔΝΤ, του μνημονίου και όλων όσων συνευθύνονται και συνδιαμορφώνουν αυτές τις πολιτικές. Υπάρχει το ΠΑΜΕ που πρωτοστατεί στη κοινωνική συμμαχία των εργατών, αγροτών, αυτοαπασχολουμένων, σπουδαστών, γυναικών που τα φύτρα της αποτελούν οι ταξικές συσπειρώσεις, ΠΑΜΕ, ΠΑΣΥ, ΠΑΣΕΒΕ, ΜΑΣ, ΟΓΕ. Μια συμμαχία που θα αποτελεί και το αντίπαλο δέος στις αντιλαϊκές επιλογές αλλά θα ανοίγει και τις προοπτικές για γενικότερες κοινωνικοοικονομικές ανατροπές, για τη λαϊκή εξουσία.

Σε αυτήν την κατεύθυνση το ΠΑΜΕ θα πάρει πρωτοβουλίες και καλεί τους εργαζόμενους σε κάθε χώρο δουλειάς, όπου ζει και εργάζεται η εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα, να πρωτοστατήσουν σε κάθε είδους κινητοποιήσεις και πρωτοβουλίες που θα συμβάλλουν στην συνειδητοποίηση της κατάστασης και της ανάγκης για συγκρότηση ενός ενιαίου λαϊκού ανατρεπτικού μετώπου για να ανατραπεί η αντιλαϊκή πολιτική.

ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΘΑ ΚΡΙΘΕΙ ΣΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥΣ

Η Εκτελεστική Γραμματεία

Share.

Comments are closed.