Συλλαλητήριο για τους απεργούς χαλυβουργούς

0
image_pdfimage_print

 

ΠΑΜΕ – ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΟΛΟΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 11 π.μ. ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ

στο συλλαλητήριο των απεργών χαλυβουργών

Η Γραμματεία Αττικής του ΠΑΜΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους στην Αττική να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των χαλυβουργών που βρίσκονται στην 47η ημέρα της απεργίας, συμμετέχοντας στο συλλαλητήριο που οργανώνει το σωματείο τους με απόφαση της γενικής τους συνέλευσης.

Ο αγώνας αυτός είναι αγώνας όλων των εργαζομένων σε όλους τους κλάδους σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

Στην Ελληνική Χαλυβουργία, ο βιομήχανος απαιτεί την κατάργηση της Συλλογικής Σύμβασης με μείωση του μισθού κατά 40% να φτάσει στα 500ΕΥΡΩ, απαιτεί ελαστικές μορφές δουλειάς. Απαιτεί πιο φτηνούς εργάτες και με πιο ανασφαλή τη ζωή τους. Για να επιβάλλει αυτόν τον στόχο προχώρησε σε 50 τρομοκρατικές απολύσεις, στέκεται αδιάλλακτος απέναντι στον αγώνα των εργατών.

Στην ίδια ρώτα κινούνται οι επιχειρηματίες σε όλους τους κλάδους. Οι απολύσεις, οι μειώσεις στους μισθούς, οι ελαστικές μορφές δουλειάς επιχειρούνται παντού. Στην επίθεση αυτή έχουν στήριγμα την κυβέρνηση του μαύρου μετώπου των κομμάτων που την στηρίζουν του ΠΑΣΟΚ της Ν.Δ. του ΛΑΟΣ. Έχουν στήριγμα την Ευρωπαϊκή Ένωση τον συλλογικό εκφραστή του κεφαλαίου, αλλά και αυτούς που στηρίζουν αυτή την λυκοσυμμαχία.

Τώρα πρέπει ν’ ανάψουμε παντού φωτιές, να δημιουργήσουμε πολλές χαλυβουργίες, να σταθούμε αδιάλλακτοι απέναντι σε αυτές τις επιλογές, αυτή η στάση είναι η καλύτερη αλληλεγγύη στον αγώνα των χαλυβουργών.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΩΝ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 11 π.μ. ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ

ΝΙΚΗ ΣΤΟΥΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΟΥΣ

15/12/2011

Share.

Comments are closed.