Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου

Για την Ακρίβεια

0
image_pdfimage_print

 

Η ληστεία του εισοδήματος των εργαζομένων, των λαϊκών στρωμάτων συνεχώς μεγαλώνει. Η ακρίβεια σε όλα τα είδη πλατιάς κατανάλωσης αυξάνει. Οι αυξήσεις στα ΚΤΕΛ, στα Υπεραστικά λεωφορεία, στα ταξί, στις συγκοινωνίες, στην ακτοπλοϊκή συγκοινωνία, στα τρόφιμα, φάρμακα, στα δίδακτρα και σε άλλα είδη, δίνουν καθημερινό χτύπημα στην τσέπη της εργατικής τάξης. Ακόμη και με την ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση της παιδείας, της υγείας, της κατοικίας, των διακοπών κλπ. Πρόκειται για ληστεία με σχέδιο και στόχο την αύξηση των κερδών των μονοπωλίων, των πολυεθνικών, του κεφαλαίου συνολικότερα.

Η πολιτική αυτή ενάντια στους εργαζόμενους γίνεται με ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ σήμερα και του ΠΑΣΟΚ χτες. Συμβολή σε αυτό έχει και η ΓΣΕΕ η οποία πρόσφατα υπέγραψε την κατάπτυστη σύμβαση με τον ΣΕΒ του ενός ευρώ αύξηση, αλλά και οι δυνάμεις του ευρωμονόδρομου που μιλούν για κατώτερο εγγυημένο εισόδημα.

Εξαπατούν την εργατική τάξη, τους αυτοαπασχολούμενους, τη φτωχή αγροτιά:

  • Όταν μας λένε να τρέχουμε από Σούπερ Μάρκετ σε Σούπερ Μάρκετ για να βρούμε φτηνότερες τιμές.

  • Όταν λένε να δημιουργήσουμε «καταναλωτικό» κίνημα. Απάντηση μπορεί να δώσει μόνο ο οργανωμένος αποφασιστικός αγώνας με πλαίσιο που χτυπάει τα μονοπώλια και τις πολυεθνικές, τα κέρδη της πλουτοκρατίας.

  • Όταν μας λένε ότι ο υγιής ανταγωνισμός θα φέρει μείωση τιμών. Ο ανταγωνισμός έφερε την δημιουργία μονοπωλίων που ελέγχουν την αγορά, που ελέγχουν τις τιμές, την παραγωγή τροφίμων, την ποιότητά τους, καθορίζουν τις τιμές.

  • Όταν στήνουν τα «παρατηρητήρια τιμών» το ΠΑΣΟΚ χτες, η ΝΔ σήμερα.

  • Όταν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ υπηρετώντας πιστά τα αφεντικά τους, μείωσαν την φορολογία των κερδών από 45% στο 25%.

Οι μόνοι κερδισμένοι από την πολιτική αυτή είναι το μεγάλο κεφάλαιο που όλα αυτά τα χρόνια αύξησε και αυξάνει συνεχώς τα κέρδη του.

Το ΠΑΜΕ καλεί τα σωματεία να δράσουν, να οργανώσουν την πάλη κατά της ακρίβειας με σχέδιο. Να παλέψουν μαζί με τους εργαζόμενους και να διεκδικήσουν ουσιαστικές αυξήσεις που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες των εργαζομένων και των οικογενειών τους. Από την άποψη αυτή η πάλη για την υπογραφή ικανοποιητικών αυξήσεων είναι μια σοβαρή μάχη. Ρίχνουμε όλες μας τις δυνάμεις για να έχει επιτυχία η απεργία των εργαζομένων στο Φάρμακο στις 2 Ιούνη.

Η πάλη κατά της ακρίβειας μπορεί να έχει αποτελέσματα μόνο με το χτύπημα των κερδών. Απαιτείται η συσπείρωση το δυνάμωμα του ταξικού εργατικού κινήματος. Να διεκδικήσουμε με βάσει το πλαίσιο στόχων πάλης του ΠΑΜΕ:

  • 1400 Βασικό μισθό. 1120 κατώτερη σύνταξη,

  • Το επίδομα ανεργίας να είναι στο 80% του βασικού μισθού που προτείνει το ΠΑΜΕ και για όσο διάστημα διαρκεί η ανεργία.

  • Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, στα καύσιμα, στη ΔΕΗ. Να καταργηθούν όλα τα διόδια ιδιωτικά και κρατικά.

  • Δημόσια δωρεάν υγεία και παιδεία με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Η Εκτελεστική Γραμματεία

Share.

Comments are closed.