Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους στις Υπηρεσίες Μετανάστευσης της Περιφέρειας

0
image_pdfimage_print

 

Το σύνολο του εργαζόμενου και λαϊκού κόσμου βρίσκεται μπροστά σε μια σφοδρή και κλιμακούμενη επίθεση. Κυβέρνηση, μεγαλοεπιχειρηματίες και τα επιτελεία των Βρυξελών ετοιμάζονται να μην αφήσουν πέτρα πάνω στην πέτρα από το δικαίωμα του λαού και της νεολαίας για ζωή με αξιοπρέπεια. Από κοντά και πλάι – πλάι η εργατική αριστοκρατία στα ανώτερα συνδικαλιστικά όργανα, που χρόνια τώρα τρέφεται στον κόρφο των αφεντικών και των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ- Ν.Δ. Συνδιαλέγεται μαζί τους και βάζει στον Προκρούστη του κοινωνικού διαλόγου τα εργατικά δικαιώματα και τις ανάγκες του λαού και της νεολαίας.

Δούρειος ίππος της θέλησης της πλουτοκρατίας στο εργατικό κίνημα, που δεν διστάζει να στέκεται απέναντι στις χιλιάδες νέων με τις ελαστικές σχέσεις εργασίας που πετιούνται στο δρόμο, απέναντι σε κάθε εργαζόμενο και τον καλεί να ζήσει όπως τα αφεντικά και οι κυβερνήσεις τους ορίζουν.

Σε τούτο το μαύρο μέτωπο της επίθεσης οι εργαζόμενοι ένα όπλο έχουν: Το σύνθημα «ένας για όλους και όλοι για ένα» να γίνει τρόπος καθημερινής δράσης, να γίνει η σημαία της πάλης και της αλληλεγγύης που θα ενώσει τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα, τους άνεργους και τους απολυμένους, τους νέους με τους γεροντότερους.

Τώρα να υψώσουμε το ενιαίο εργατικό μέτωπο της αλληλεγγύης. Για το δικαίωμα στη δουλειά με πλήρη δικαιώματα, για ασφάλιση και υγεία, για μόνιμή και σταθερή εργασία.

Το ΠΑΜΕ στέκεται αλληλέγγυο στον αγώνα των εργαζόμενων στην υπηρεσία μεταναστευτικής πολιτικής των Περιφερειών όλης της χώρας για το δικαίωμά τους στη δουλειά, για μονιμοποίηση τώρα χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

600 και πλέον συνάδελφοι, στην πλειοψηφία τους νέοι και γυναίκες, για πάνω από 6 χρόνια ζούνε και δουλεύουν σε καθεστώς πλήρους εκμετάλλευσης. Κάποιοι με το μπλοκάκι και η πλειοψηφία τους ενοικιαζόμενοι στην Περιφέρεια από τις δουλεμπορικές εταιρίες που έχουν στήσει ο Δήμος της Αθήνας από την μια και από την άλλη η ΕΕΑΤΑ η επιχείρηση της ΚΕΔΚΕ

Στις υπηρεσίες της μετανάστευσης των Περιφερειών υπογράφεται από κράτος και τοπική αυτοδιοίκηση η κοινή μοίρα του Έλληνα εργάτη και του μετανάστη.

Με τα ειδεχθή παράβολα που καλείται να πληρώσει και να ξαναπληρώσει ο κυνηγημένος μετανάστης, κράτος και αυτοδιοίκηση θεμελιώνουν το χορό της εκμετάλλευσης και για τους δύο.

Στις υπηρεσίες της Μετανάστευσης Έλληνες και μετανάστες βιώνουν ενιαία το αποτέλεσμα μιας άγριας αντιλαϊκής πολιτικής που εκμεταλλεύεται με ενιαίο τρόπο τον αγώνα και την αγωνία και των δύο για ζωή, μεροκάματο, και αξιοπρέπεια. Η κατάσταση που βιώνουν οι 600 εργαζόμενοι προαναγγέλλει τη θύελλα των αντεργατικών αλλαγών που θα φέρει και μέσω των Περιφερειών η νέα διοικητική αναδιάρθρωση του Καποδίστρια ΙΙ που εξαγγέλθηκε από την κυβέρνηση.

Καλούμε τους εργαζόμενους Έλληνες και μετανάστες: να στηρίξουν το δικαίωμα για μόνιμή σταθερή δουλειά και πλήρη δικαιώματα των εργαζομένων στην Περιφέρεια.

Να σταματήσει τώρα το άθλιο καθεστώς της ενοικίασης εργαζομένων, των δουλεμπορικών επιχειρήσεων και του νόμου του ΠΑΣΟΚ που το θέσπισε.

Να καταργηθούν τώρα οι δουλεμπορικές εταιρίες που έχει στήσει ο Δήμος Αθήνας και η ΚΕΔΚΕ.

Να απλοποιηθούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες για τον μετανάστη, να καταργηθούν τα υπέρογκα παράβολα που καταβάλλουν για τη μονιμοποίησή τους.

Καλούμε τους μόνιμους συναδέλφους στις Περιφέρειες, στη Ν.Α και την Τ.Α να απλώσουν γραμμή αγωνιστικής αλληλεγγύης στους συναδέλφους τους που για χρόνια βιώνουν την εκμετάλλευση, το φόβο και την ομηρία. Να απαιτήσουν τα συνδικάτα τους να σταθούν μαχητικά στο πλάι τους για μονιμοποίηση χωρίς όρους και προϋποθέσεις, να ανοίξουν τις πόρτες των συνδικάτων και να οργανωθεί ενιαία η πάλη για το δικαίωμα στη δουλεία και την ασφάλιση.

Όλοι και όλες στην απεργία στις 17 Δεκέμβρη 11π.μ στο Πεδίο του Άρεως. Με το ΠΑΜΕ οργανώνουμε ενιαία την αντεπίθεσή μας.

Για δουλειά με πλήρη δικαιώματα, για ασφάλιση και δωρεάν υγεία. Την κρίση να την πληρώσει η πλουτοκρατία.

Η Εκτελεστική Γραμματεία

Share.

Comments are closed.