Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου

Μέλη της ΚΝΕ καταδικάστηκαν σε 4μηνη φυλάκιση

0
image_pdfimage_print

 

Η Εκτελεστική Γραμματεία του Π.Α.ΜΕ. εκφράζει την συμπαράστασή της στα 7 μέλη της Κ.Ν.Ε. που καταδικάστηκαν από δικαστήριο της Καλαμάτας σε 4μηνη φυλάκιση με 3ετη αναστολή για την αναγραφή αντιαμερικάνικων συνθημάτων.

Θεωρούμε την απόφαση του δικαστηρίου αδικαιολόγητη, γιατί ποινικοποιεί την πολιτική έκφραση και την διακίνηση των ιδεών. Η απόφαση αυτή προκαλεί τα λαϊκά δημοκρατικά αισθήματα.

Σε μια περίοδο που οι ιμπεριαλιστές και κυρίως οι αμερικάνοι ετοιμάζουν τις πολεμικές τους μηχανές για νέα εγκλήματα στο Ιράκ και αλλού είναι απαραίτητο όσο ποτέ άλλοτε να δυναμώσουν οι λαϊκοί αγώνες ενάντια στη Νέα Τάξη Πραγμάτων. Αυτό το καθήκον επιτελούσαν οι 7 νέοι με την αναγραφή συνθημάτων.

Καλούμε τις εργατικές συνδικαλιστικές οργανώσεις, τις οργανώσεις των συνταξιούχων και της νεολαίας να πάρουν θέση στην αδικαιολόγητή αντιδημοκρατική δικαστική απόφαση και να συμπαρασταθούν στους 7 νεολαίους.

Είμαστε σίγουροι ότι τα δημοκρατικά αντιμπεριαλιστικά, αντιπολεμικά αισθήματα του λαού μας κανείς δεν μπορεί να τα φυλακίσει.

Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

Share.

Comments are closed.