Ούτε σπιθαμή πίσω απ’ τις ανάγκες τις εργατιάς

0
image_pdfimage_print

 

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει την Ένωση Ναυπηγοεπισκευαστών Πειραιά που με ένα κείμενου που έστειλε ως απάντηση στα αιτήματα του συνδικάτου μετάλλου, απαιτεί πλήρη υποταγή και παράδοση άνευ όρων των δικαιωμάτων των εργαζομένων, της ίδιας τους της ζωής.

Απαιτούν ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ οι εργαζόμενοι στη Ζώνη να ζουν με ένα πιάτο φαΐ, χωρίς ωράριο. Να τους χρησιμοποιούν οι εργοδότες τους όπως θέλουν, όπου θέλουν, όταν θέλουν, όσο θέλουν.

Επιχειρούν να απαγορεύσουν ουσιαστικά την δράση του σωματείου. Να μπορεί η εργοδοσία να δρα ανεξέλεγκτα και να ξεχειλίζει τον τορβά της με τεράστια κέρδη. Επιχειρούν ακόμη να παρεμποδίσουν την αγωνιστική έκφραση των εργατών της ζώνης με απεργία και άλλες μορφές πάλης.

Απαιτούν συναίνεση, υποταγή, για το καλό όπως λένε των εργαζομένων, κατά τα πρότυπα των εργατοπατέρων της ΓΣΕΕ, των συνεταίρων του ΣΕΒ και της πλουτοκρατίας.

Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους της Ζώνης μαζί με τα ταξικά συνδικάτα τους να μην υποκύψουν στους εκβιασμούς της εργοδοσίας. Να διεκδικήσουν και να απαιτήσουν καμιά απόλυση, προστασία των ανέργων, μισθούς που να καλύπτουν τις ανάγκες τους.

ΟΥΤΕ ΣΠΙΘΑΜΗ ΠΙΣΩ ΑΠ’ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΑΣ!

Η Εκτελεστική Γραμματεία

Share.

Comments are closed.