75η Επέτειος της Νάκμπα – Στο πλευρό του Παλαιστινιακού Λαού Μέχρι τη Νίκη!

Δημοσιεύτηκε στις

Το ΠΑΜΕ, στις 15 Μάη 2023, 75η επέτειο της Νάκμπα, εκφράζει την σταθερή στήριξη των αγωνιστικών συνδικάτων της Ελλάδας στον δίκαιο αγώνα του Παλαιστινιακού Λαού για Παλαιστίνη Ελεύθερη και Ανεξάρτητη στα σύνορα του ΄67.

Η 15η Μαΐου 1948, Η Νάκμπα, η Μέρα της Καταστροφής, σήμανε την έναρξη του ξεριζωμού για πάνω από 760.000 παλαιστινίους, που εκδιώχθηκαν από τα σπίτια τους όταν  μετά την επίθεση του Ισραήλ, καταστράφηκαν ολοσχερώς 415 Παλαιστινιακά χωριά και σκοτώθηκαν πάνω από 10.000 παλαιστίνιοι ενώ δεκάδες χιλιάδες τραυματίστηκαν, εξωθώντας τους Παλαιστινίους να καταλήξουν πρόσφυγες.

75 χρόνια μετά η Ισραηλινή βία και κατοχή συνεχίζεται με την κάλυψη και στήριξη των αμερικανατοικών, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όλων των Ελληνικών Κυβερνήσεων που έχουν γίνει οι καλύτεροι σύμμαχοι του Ισραηλινού κράτους-δολοφόνου.

Μόνο στους πρώτους 4 μήνες του 2023 το Ισραήλ έχει δολοφονήσει 95 Παλαιστίνιους ενώ καθημερινά είναι τα περιστατικά βαρβαρότητας και κλιμάκωσης της βίας με στόχο την επέκταση των εποικισμών και τον ξεριζωμό ακόμη περισσότερων Παλαιστινίων από τις εστίες τους.

Η προκλητική στήριξη Κυβερνήσεων και ιμπεριαλιστικών οργανισμών στο κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ προωθεί την επιθετικότητα του και στην ευρύτερη περιοχή, εναντίον των γειτονικών αραβικών χωρών με θύματα για ακόμη μια φορά τους λαούς.

Απέναντι στα σχέδια των ιμπεριαλιστών, οι εργαζόμενοι στέκονται στο πλευρό του ηρωικού λαού της Παλαιστίνης. Τιμούμε την 75η επέτειο της Νάκμπα δυναμώνοντας τον αγώνα ενάντια στους πολέμους των ιμπεριαλιστών. Δυναμώνοντας την αλληλεγγύη για δημιουργία ενιαίου ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ στα σύνορα του 1967!

Περισσότερα

Για το εργοδοτικό έγκλημα στο Πέραμα

Όχι άλλο αίμα εργατών για τα κέρδη των αφεντικών! Το ΠΑΜΕ εκφράζει τα βαθιά του...

Παρέμβαση στα funds cepal και dovalue Τετάρτη 31 Μάη στις 12 και 2μμ

ΣΤΗ ΧΙΟΝΟΣΤΙΒΑΔΑ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΑΝΤΑΜΕ: ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ - ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ...

Για τη στάση εργασίας στην εταιρεία IMERYS στα μεταλλεία βωξίτη στην Φωκίδα

       Η Γραμματεία του ΠΑΜΕ χαιρετίζει την μαζική συμμετοχή στην δίωρη στάση των συναδέλφων...