10 του Φλεβάρη, ημέρα ολοήμερης κινητοποίησης

Δημοσιεύτηκε στις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

10 του Φλεβάρη, ημέρα ολοήμερης κινητοποίησης 

 

10 Φλεβάρη,   όλα τα μέλη των ΔΣ των σωματείων σε δράση, με περιοδείες συζητήσεις σε τόπους δουλειάς.  Για την επιτυχία της απεργίας, να συγκροτήσουμε ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ σε κάθε τόπο δουλειάς. Τα κύρια ζητήματα πάλης: ΣΣΕ, ακρίβεια, φορολογία-ασφαλιστικό-Απολύσεων, Ανεργίας-Υγείας.

  • Στον Ιδιωτικό τομέα στις 10 Φλεβάρη οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ να πραγματοποιήσουν συγκεντρώσεις, συζητήσεις, συσκέψεις στου τόπους δουλειάς, αξιοποιώντας διαλλείματα και άλλους τρόπους για να συζητήσουμε και να παρθούν αποφάσεις για συμμετοχή στην απεργία.
  • Στο Δημόσιο: Να αξιοποιηθεί η στάση εργασίας που υπάρχει 11,30π.μ.- έως λήξη ωραρίου για συγκεντρώσεις, μαζώξεις σε κάθε χώρο, με πρωτοβουλία των δυνάμεων του ΠΑΜΕ, των επιτροπών αγώνα, ενημερώνοντας και καλώντας  όλους τους εργαζόμενους σε αγώνα. Να αξιοποιηθούν οι συσκέψεις  και να πραγματοποιηθούν παρεμβάσεις παραστάσεις για ζητήματα που αφορούν το κάθε χώρο για ζητήματα υγείας, απολύσεων, συμβασιούχων και άλλα. 
  • Στους ΟΤΑ οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ  που είναι 24ωρη απεργία για συμβασιούχους  και  από 11,30 π.μ. έως λήξη του ωραρίου οι μόνιμοι, να αναδείξουν το πρόβλημα των συμβασιούχων, κάνοντας μαζικές διαμαρτυρίες  στα Δημαρχεία το πρωί,  ιδιαίτερα σε όσα υπάρχουν κινητοποιήσεις, 
  • Οι συνταξιούχοι το πρωί οργανώνουν συγκέντρωση και πορεία  να στηριχτεί από δυνάμεις του ΠΑΜΕ, από συλλόγους γυναικών και άλλους φορείς.  Το απόγευμα οι συνταξιούχοι  συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις, παρεμβάσεις που θα γίνουν ανά Δήμο.
  • Οι φοιτητές και οι σπουδαστές  συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις στους Δήμους.

Στις 10 Φλεβάρη 6,00 το απόγευμα με  ενιαίο τόπο συγκέντρωσης και εκκίνησης από τα Δημαρχεία των πόλεων,  θα πραγματοποιηθούν εξορμήσεις, συζητήσεις σε χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, στα καφενεία, στις πλατείες, σε Σούπερ-Μάρκετ. Οι συγκεντρώσεις αυτές θα καταλήγουν σε πολυσύχναστους χώρους, αναδείχνοντας το πρόβλημα της κατάργησης των Συλλογικών Συμβάσεων, της ανεργίας, των απολύσεων, των αυξήσεων στα εισιτήρια, της ακρίβειας.

Τα συνδικάτα το ΠΑΜΕ η ΠΑΣΕΒΕ το ΜΑΣ οι Λαϊκές Επιτροπές θα  αναπτύξουν αγωνιστικές παρεμβάσεις σε τόπους δουλειάς και σε συνοικίες για οξυμμένα  λαϊκά προβλήματα.

 

Η Εκτελεστική Γραμματεία

Περισσότερα

Για την απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λαμίας που αποφυλακίζει τον Μιχαλολιάκο

Καταδικάζουμε την απαράδεκτη απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λαμίας με την οποία αποφυλακίζεται «για λόγους...

Από το Παρίσι ως την Αθήνα Όλοι στα συνδικάτα – Όλοι στους δρόμους – Όλοι στην απεργία!

Το ΠΑΜΕ χαιρετίζει τους χιλιάδες απεργούς εργάτες και εργάτριες της Γαλλίας, τα συνδικάτα τους,...

Για τη θεατρική παράσταση στη Γλυφάδα

Ικανοποιημένοι από το έργο του Μπρεχτ «Η Αγία Ιωάννα των Σφαγείων», τη σκηνοθετική επιμέλεια...