Αύξηση Ανεργίας

0
image_pdfimage_print

 

Τα στοιχεία για την άνοδο της ανεργίας που η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία έδωσε στην δημοσιότητα από τον μήνα Μάη μέχρι σήμερα δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα και είναι υποβαθμισμένα.

Η αύξηση της ανεργίας γι’ αυτό το διάστημα αναπτύσσεται με ρυθμούς γεωμετρικούς από τις απολύσεις, το κλείσιμο εργοστασίων και επιχειρήσεων αλλά και την αλλαγή των εργασιακών σχέσεων όπως αύξηση της μερικής απασχόλησης, απλήρωτης δουλειάς κ.λ.π. που οι εργοδότες εφαρμόζουν για να κρατήσουν σταθερά τα κέρδη τους και να φορτώσουν την κρίση του καπιταλιστικού συστήματος στις πλάτες των εργαζομένων.

Η κατάσταση αυτή σίγουρα θα χειροτερέψει το επόμενο διάστημα. Το ΠΑΜΕ και το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα καλούν τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους να καταδικάσουν την πολιτική της κυβέρνησης αλλά και του ΠΑΣΟΚ που έχουν κάνει τα μέγιστα όλο αυτό το διάστημα σε όφελος των κερδών του κεφαλαίου.

Η καταδίκη τους περνάει μέσα από την ένταση των αγώνων της εργατικής τάξης από κοινού με τα λαϊκά στρώματα για την διεκδίκηση του δικαιώματος στην δουλειά καθώς και των άλλων δικαιωμάτων τους σύμφωνα με το διεκδικητικό πλαίσιο του ΠΑΜΕ. Με την ένταση της πάλης για ανατροπή αυτών των πολιτικών.

Με την πάλη για να απαλλαγεί η εργατική τάξη και οι σύμμαχοί της από την κυριαρχία και την εξουσία των μονοπωλίων. Να γίνει η εργατική τάξη κυρίαρχη δύναμη της εξουσίας και των μέσων παραγωγής.

Πάλη για ανάπτυξη που θα έχει ως σκοπό και σχέδιο την ικανοποίηση των ανθρώπινων αναγκών και όχι των κερδών.

Η Εκτελεστική Γραμματεία

Share.

Comments are closed.