75 χρόνια από το ιμπεριαλιστικό έγκλημα των ΗΠΑ Τον βομβαρδισμό των Χιροσίμα και Ναγκασάκι

image_pdfimage_print

Όλοι στην αντιιμπεριαλιστική κινητοποίησης της ΕΕΔΥΕ

Πέμπτη 6 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ στις 8 μμ. πλατεία Ζακλίν Ντε Ρομιγύ, Θησείο

 Τον Αύγουστο του 2020 συμπληρώνονται 75 χρόνια από το βάρβαρο ιμπεριαλιστικό έγκλημα των ΗΠΑ με τον βομβαρδισμό των Χιροσίμα και Ναγκασάκι της Ιαπωνίας με πυρηνικές βόμβες στις 6 και 9 Αυγούστου του 1945. Μια σχεδιασμένη δολοφονία πάνω από 100.000 ψυχών την στιγμή των εκρήξεων και ακόμη περισσότερων τα επόμενα χρόνια, θύματα της ραδιενέργειας ενώ τεράστιες ήταν και οι υλικές καταστροφής καθώς οι δυο πόλεις εξαφανίστηκαν από τον χάρτη.

Τα επιχειρήματα των ΗΠΑ περί «στρατηγικής αναγκαιότητας» αυτού του φρικτού εγκλήματος εκτός από δικαιολογίες που αποδεικνύουν τον κυνισμό των ιμπεριαλιστών είναι και ιστορικά ψέματα που επιχειρούν να κρύψουν ότι και τότε και τώρα εχθρός του ιμπεριαλισμού ήταν οι λαοί. Εχθρός του ιμπεριαλισμού ήταν και είναι το εργατικό-λαϊκό κίνημα που νίκησε το Ναζισμό.

Σήμερα, 75 χρόνια μετά, ο ιμπεριαλισμός δείχνει πάλι τα δόντια του. Διαπράττει καθημερινά νέα εγκλήματα. Δολοφονεί και καταπιέζει τους λαούς. Απειλεί με νέους πολέμους, φτώχεια, εξαθλίωση.

ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ οξύνουν τους  ανταγωνισμούς με τη Ρωσία, την Κίνα για το έλεγχο των αγορών, των πλουτοπαραγωγικών πηγών, των ενεργειακών πόρων και των δρόμων μεταφοράς. Ανταγωνισμοί που βάζουν σε κίνδυνο και τον ελληνικό λαό, τους λαούς της περιοχής και του κόσμου.

75χρόνια μετά το έγκλημα των ΗΠΑ στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι επανήλθεστο πλαίσιο του ΝΑΤΟ το ενδεχόμενο του «πρώτου πυρηνικού πλήγματος» στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία το 2016 για να απειλεί τους λαούς. Στην Ελλάδα ο Άραξος  προετοιμάζεται για την αποθήκευση πυρηνικών όπλων. Ενώ μετά την απόσυρση των ΗΠΑ από τη Συμφωνία απαγόρευσης των πυρηνικών μικρού και μεσαίου βεληνεκούς οι κίνδυνοι και οι απειλές αυξάνονται και μεγαλώνουν. Ρωσία και Κίνα δηλώνουν έτοιμες να προστατεύσουν τα συμφέροντα των δικών τους  μονοπωλίων. Κλιμακώνονται οι εξοπλισμοί, αυξάνονται οι πολεμικές δαπάνες σε παγκόσμια κλίμακα σε βάρος των λαϊκών αναγκών.

Η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζοντας την επικίνδυνη πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, δεσμεύοντας ακόμη περισσότερο την χώρα μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ,ΕΕ βάζοντας το λαό μας σε μεγάλες περιπέτειες.

Ενώ με τον χουντικής έμπνευσης νόμο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων θέλει να επιβάλλει σιγή νεκροταφείου στους εργατικούς-λαϊκούς αγώνες ενάντια στην παραπέρα εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, αλλά και στην αντιλαϊκή πολιτική που σαρώνει και τα τελευταία εργατικά – ασφαλιστικά δικαιώματα.

Η στόχευση της «ριζοσπαστικοποίησης»  είναι βασικός πολιτικός – ιδεολογικός άξονας των ΝΑΤΟ – ΕE ενάντια στους λαούς και τα κινήματα που αμφισβητούν την ιμπεριαλιστική τάξη πραγμάτων.

Οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ όχι μόνο δεν εγγυώνται την “ειρήνη, την ασφάλεια, τη σταθερότητα” στην περιοχή, αλλά “ανάβουν το φιτίλι” του ιμπεριαλιστικού πολέμου. Στόχος τους είναι η εξυπηρέτηση των συμφερόντων των ντόπιων και ξένων μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, η προώθηση των ιμπεριαλιστικών σχεδίων στην  περιοχή, με κριτήριο τα γεωπολιτικά συμφέροντα των ιμπεριαλιστών.

Το εργατικό κίνημα πρέπει να είναι σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα. Καμία συμμετοχή-Καμία ανοχή στα δολοφονικά σχέδια των ιμπεριαλιστών.

Όλοι στην αντιιμπεριαλιστική κινητοποίησης της ΕΕΔΥΕ

Πέμπτη 6 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ στις 8 μμ.

πλατεία Ζακλίν Ντε Ρομιγύ, Θησείο

Αγωνιζόμαστε για:

  • Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους
  • Καμιά αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν
  • Να κλείσει η Βάση της Σούδας και όλες οι Ευρωατλαντικές Βάσεις και στρατηγεία στην Ελλάδα
  • Να επιστρέψουν όλες οι στρατιωτικές αποστολές από τις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στο εξωτερικό
  • Να καταργηθούν όλα τα πυρηνικά όπλα. Να απαγορευτούν οι πυρηνικές δοκιμές.
  • Όχι στη μεταφορά πυρηνικών στο Άραξο και σε οποιαδήποτε άλλη περιοχή της Ελλάδας
  • Αποδέσμευση από ΝΑΤΟ – ΕΕ με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του

Comments are closed.