Ο ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

0

Αθήνα, 20.07.2010

 

 

 

Ο ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

 

 

Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, με αγανάκτηση και οργή καταγγέλλει και καταδικάζει τη σημερινή δήλωση του υπουργού εργασίας στη βουλή, με την οποία καταφέρεται ενάντια σε όσους παραβαίνουν την κατάπτυστη ΕΣΣΕ που υπέγραψε η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ με τους βιομήχανους, τον ΣΕΒ και υπογράφουν κλαδικές συμβάσεις με μεγαλύτερες αυξήσεις από ό,τι προβλέπει αυτή η ΕΣΣΕ. Και μάλιστα ο υπουργός δεν αρκείται μόνον σ’ αυτό, αλλά, εκφράζοντας όλη την κυβέρνηση, με περισσό θράσος δηλώνει ότι την επόμενη βδομάδα θα προβεί σε νομοθετική παρέμβαση με την οποία θα καταργεί τέτοιες κλαδικές συμβάσεις.

Ο υπουργός προφανώς αναπολεί τις αλήστου μνήμης πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, το γνωστό άρθρο 4, για να επιβεβαιώσει για μια ακόμα φορά ότι η άλλη όψη των αντεργατικών, αντιλαϊκών πολιτικών είναι ο αυταρχισμός, τα «αποφασίζομεν και διατάζομεν», η καταστολή.

Θα πρέπει όμως ο υπουργός και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να ξέρουν ότι η εργατική τάξη και όλοι οι εργαζόμενοι θα τους δώσουν την πρέπουσα απάντηση, καταργώντας στην πράξη τέτοιες κυβερνητικές αποφάσεις.

Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, το ΠΑΜΕ, καλεί την εργατική τάξη, όλους τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα να παραμερίσουν αυτές τις πολιτικές του κεφαλαίου, της κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να επιβάλλουν δυναμικά τα δικαιώματα των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

 

 

 Η Εκτελεστική Γραμματεία

Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.