Δυναμώνει η επιθετικότητα της εργοδοσίας στην εταιρεία ΕΒΓΑ

Δημοσιεύτηκε στις

 

Δυναμώνει η επιθετικότητα της εργοδοσίας στην εταιρεία ΕΒΓΑ, καθώς η διασφάλιση της κερδοφορίας που έχει ο Όμιλος Φιλίππου απαιτεί εντατικοποίηση της εργασίας, μεταθέσεις/δανεισμούς και απολύσεις. Οι προχθεσινές 9 απολύσεις εργαζομένων, τα 12ωρα ωράρια και το πρόσφατο εργατικό ατύχημα αποδεικνύουν πως, αν δεν υπάρξει φρένο, ο Όμιλος θα συνεχίσει ακάθεκτος στη ρότα που έχει χαράξει.

Ο στόχος του Ομίλου ειναι σαφής. Ευελιξία στην εργασία με μισθούς των 500€, αποδοχή των βάρβαρων μέτρων με σκυμμένο το κεφάλι. Στον πόλεμο που έχει εξαπολύσει η εργοδοσία και το πολιτικό προσωπικό της, χρειάζεται πόλεμος. Το δικαίωμα σε σταθερή και με πλήρη δικαιώματα εργασία δεν παζαρεύετε. Οι ανάγκες δε χωρούν άλλες εκτυπώσεις.

Καλούμε τους εργαζόμενους στην ΕΒΓΑ σε οργάνωση στο σωματείο τους, να μη φοβηθούν, να σηκώσουν κεφάλι, στα σχέδια της εργοδοσίας, να απαντήσουν δυναμικά. Καλούμε τους εργαζόμενους στον κλάδο, σωματεία απο άλλους κλάδους και εργασιακούς χώρους, σε αλληλεγγύη. Τα μέτρα και οι απολύσεις έχουν ενιαίο στόχο, μας αφορούν ολους.

Η Εκτελεστική Γραμματεία

Περισσότερα

Ο μακελάρης Ρούμπιο είναι ανεπιθύμητος – Χιλιάδες διαδηλωτές ενάντια στην εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους

Ο μακελάρης Ρούμπιο είναι ανεπιθύμητος - Χιλιάδες διαδηλωτές ενάντια στην εμπλοκή της Ελλάδας στους...
00:00:56

Συλλαλητήριο 6 Οκτωβρίου,19:30 στο Σύνταγμα – Ανεπιθύμητος ο υπ.Εξωτερικών των ΗΠΑ(SPOT)

Ο υπυργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρούμπιο, είναι ανεπιθύμητος! Όλοι την Τρίτη 6 Οκτώβρη, στις 19:30,...

Η «Αγία Ιωάννα των Σφαγείων» του Μπέρτολτ Μπρεχτ στην Αλεξανδρούπολη

Η θεατρική ομάδα του ΠΑΜΕ «Θέατρο από Εργάτες για Εργάτες» ταξιδεύει στην Αλεξανδρούπολη και...