Χαράς Ευαγγέλια για τους Βιομήχανους – Μοιράζουν εκατομμύρια ευρώ στο κεφάλαιο και λένε ότι είναι μέτρα για τους άνεργους

Δημοσιεύτηκε στις

       

           816 εκατομμύρια ευρώ μοιράζει στους επιχειρηματίες η κυβέρνηση σαν μέτρο για την αντιμετώπιση της ανεργίας, όπως χαρακτηρίστηκαν από τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Εργασίας !!!

            Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και ο Υπουργός της, προσπαθώντας να προωθήσει τις αξιώσεις της μεγαλοεργοδοσίας και την απαλλαγή του από τις ασφαλιστικές εισφορές, δε διστάζει να εμπαίξει προκλητικά τους εργαζόμενους. Ουσιαστικά με αυτά τα μέτρα δε δίνουν απλώς ζεστό και μπόλικο χρήμα στην πλουτοκρατία, αλλά ανοίγουν το δρόμο για πιο γρήγορη ανατροπή των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Προωθούν όπως απαιτούν οι εργοδότες μεγαλύτερη ελαστικοποίηση, γενικευμένη διευθέτηση, περισσότερη εκ περιτροπής εργασία. Κοροϊδεύουν τις γυναίκες και ενώ τις στέλνουν στον καιάδα της ανεργίας, τις καλούν να γίνουν επιχειρηματίες. 

            Το ΠΑΜΕ, όλοι οι εργαζόμενοι της χώρας μας δεν έχουν άλλο δρόμο, παρά το δρόμο του αγώνα για να αποτρέψουν το σάρωμα των δικαιωμάτων τους από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, τη Ν.Δ., το ΛΑΟΣ, κάτω από τις οδηγίες της Ε.Ε.

            Μπορούν να σταματήσουν την αντεργατική λαίλαπα και να παλέψουν για την προστασία των ανέργων με 1.120 ευρώ επίδομα ανεργίας το μήνα για όσο παραμένουν άνεργοι. Να υπολογίζεται η ανεργία σαν χρόνος συνταξιοδότησης και να εξασφαλίζεται ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη για τους ανέργους και τις οικογένειές τους.

            Να παλέψουν για σταθερή δουλειά με δικαιώματα, για μισθούς και μεροκάματα που θα καλύπτουν τις σημερινές αυξημένες ανάγκες τους.

            Το ΠΑΜΕ και συνολικά οι εργαζόμενοι θα απαντήσουν πιο μαζικά, πιο δυνατά το επόμενο διάστημα κλιμακώνοντας τον αγώνα τους και χρησιμοποιώντας όλες τις μορφές πάλης για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων.

Η Εκτελεστική Γραμματεία

Περισσότερα

Αλληλεγγύη στη Απεργία των Εργαζομένων της Ιταλίας στις 2 Δεκέμβρη

Το ΠΑΜΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους της Ιταλίας και το Συνδικάτο USB...

Η Κυβέρνηση Μπάιντεν επιτίθεται στους αγώνες των εργαζομένων των ΗΠΑ

 Το ΠΑΜΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους των ΗΠΑ που αγωνίζονται για αυξήσεις...

Ανακοινώσεις καταδίκης του νομοσχεδίου για την υγεία

Η κυβέρνηση της ΝΔ στήνει στο εκτελεστικό απόσπασμα την πολύπαθη υγεία του λαού κατά...