Μονόδρομος για την εργατική τάξη και τη φτωχή και μεσαία αγροτιά είναι η ανάπτυξη των αγώνων

0
image_pdfimage_print

 

Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ χαιρετίζει τις κινητοποιήσεις των μικρών και μικρομεσαίων αγροτών του νομού Καρδίτσας, καθώς και σε κάθε νομό της χώρας μας που ετοιμάζονται αγωνιστικά να απαντήσουν στη βάρβαρη επίθεση που δέχονται.

Η φτωχή αγροτιά είναι και αυτή θύμα, όπως η εργατική τάξη των ίδιων αντιλαϊκών πολιτικών. Αυτοί που ευθύνονται για την κρίση, τα μονοπώλια και οι πολυεθνικές, το μεγάλο κεφάλαιο (μαζί και τα μονοπώλια στον αγροτικό τομέα) με λύσσα μαζί με τα κόμματα της πλουτοκρατίας (ΠΑΣΟΚ – Ν.Δ. – ΛΑΟΣ) τις ιμπεριαλιστικές τους συμμαχίες (Ε.Ε. – ΝΑΤΟ – ΔΝΤ) φορτώνουν τα βάρη στα λαϊκά στρώματα.

Μας θέλουν εργαζόμενους στα εργοστάσια – εργαζόμενους στη γη, πάμφθηνους, χωρίς κανένα δικαίωμα και καμία κοινωνική προστασία.

Μονόδρομος για την εργατική τάξη και τη φτωχή και μεσαία αγροτιά είναι η ανάπτυξη των αγώνων τους για τη μείωση των συνεπειών από τη βαρβαρότητα της καπιταλιστικής κρίσης.

Η κοινή τους δράση μαζί με τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρούς και μεσαίους επιχειρηματίες, τη νεολαία, τις γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων για την επιβολή ενός άλλου εντελώς διαφορετικού δρόμου ανάπτυξης όπου κουμάντο δε θα κάνει το μεγάλο κεφάλαιο, οι πολυεθνικές, η γη δε θα είναι εμπόρευμα. Όπου ο πλούτος που θα παράγουν τα εργοστάσια, ο πλούτος που θα παράγει η γη από τη δουλειά των αγροτών θα πηγαίνει για την ικανοποίηση των αναγκών αυτών που τον παράγουν και δε θα συσσωρεύεται στα θησαυροφυλάκια μιας χούφτας μεγαλεμπόρων και πολυεθνικών.

Η Εκτελεστική Γραμματεία

Share.

Comments are closed.