Τρίτη, 15 Ιουνίου

Νέες ανατροπές σύμφωνα με τις αποφάσεις του Συμβουλίου Γιούρογκρουπ και Εκοφιν

0
image_pdfimage_print

 

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., στο πλαίσιο της Συνόδου των συμβουλίων Γιούρογκρουπ και ΕΚΟΦΙΝ, συμφώνησαν να προχωρήσουν σε νέες ανατροπές στο ασφαλιστικό σύστημα, στις εργασιακές σχέσεις, στο σύνολο των δικαιωμάτων μας που έχουν απομείνει. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με πρόσχημα τα ελλείμματα και τρομοκρατώντας τους εργαζόμενους επιχειρεί να τους εξαπατήσει ότι μετά από τον κοινωνικό διάλογο, δήθεν θα πάρει μέτρα σε όφελός τους.

Το ΠΑΜΕ καλεί την εργατική τάξη να μην ξεγελαστεί, να μην αποπροσανατολιστεί από τους ελιγμούς, τη στάση του ΠΑΣΟΚ. Να μη φοβηθεί από την τρομοκρατία που θα επιχειρήσει να ασκήσει η εργοδοσία. Με αισιοδοξία ότι εμείς έχουμε τη δύναμη και μπορούμε να βάλουμε εμπόδια για να μην περάσουν οι αντεργατικοί σχεδιασμοί.

Το ΠΑΜΕ καλεί τα συνδικάτα, τα συνδικαλιστικά στελέχη να ανεβάσουν τους ρυθμούς της δουλειάς. Να ακουστεί δυνατά παντού η φωνή της Απεργίας στις 17 Δεκέμβρη. Έχουμε σοβαρή ευθύνη απέναντι στην εργατική τάξη, στη νεολαία, στους απολυμένους, στους άνεργους.

Η απάντησή μας να είναι:

  • Η οργάνωση της απεργίας χωρίς καμία καθυστέρηση, που θα είναι σκληρή μάχη.

  • Το κάθε Δ.Σ. του σωματείου με βάση το δικό του σχέδιο να δράσει, χωρίς καθυστερήσεις, ώστε να μπουν στη μάχη όλες οι δυνάμεις των σωματείων, όλα τα μέλη των Δ.Σ. Το κάθε αγωνιστικό ψηφοδέλτιο συγκεντρώνεται και καθορίζει πρόγραμμα δουλειάς, καλώντας και οργανώνοντας όλους τους εργαζόμενους να απεργήσουν.

  • Να βάλουμε το θέμα για συμμετοχή στην απεργία σε όλα τα Δ.Σ. των σωματείων. Να οργανωθούν ομιλίες – συζητήσεις παντού. Να συζητήσουμε ζωντανά στους χώρους δουλειάς, να εξηγήσουμε στους εργαζόμενους για την ανάγκη της επιτυχίας της απεργίας και τα μέτρα που πρέπει να πάρουμε. Να αποφασίσουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι για συμμετοχή στην απεργία.

  • Το κάθε συνδικάτο να καθορίσει το σχέδιο περιφρούρησης της απεργίας, την προσυγκέντρωσή του πριν τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ. Να έχει το δικό του μαχητικό μπλόκ, τα συνθήματά του, τις σημαίες του.

  • Στις 17 Δεκέμβρη όλοι οι εργαζόμενοι και στο Δημόσιο και στον Ιδιωτικό τομέα, συμμετέχουν μαζικά, μαχητικά στην απεργία.

Η Εκτελεστική Γραμματεία

Share.

Comments are closed.