ΌΧΙ στους «Διαλόγους» ΝΑΙ στους Αγώνες

 

Κυβέρνηση – ΣΕΒ – ΓΣΕΕ σε μια μεθοδευμένη τακτική ανοίγουν ξανά τον λεγόμενο Κοινωνικό Διάλογο για το Ασφαλιστικό, μέσω της περιβόητης ΟΚΕ. Ο καθένας από αυτούς τους συμπαίχτες, για το θεαθήναι, εμφανίζεται λίγο διαφορετικός από τους υπόλοιπους. Η διαφορετικότητά τους αφορά τριτεύοντα ζητήματα. Στην στρατηγική στόχευση ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ και οι τρεις συμπαίχτες.

Η Εργατική Τάξη γνωρίζει από την ίδια της την πείρα ότι οι «Κοινωνικοί Διάλογοι» είναι το εργαλείο για να προωθούνται οι πολιτικές επιλογές και οι αποφάσεις σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων. Στο πολύ πρόσφατο παρελθόν, στα μεγάλα θέματα των Εργασιακών Σχέσεων, της Ανεργίας, των Ιδιωτικοποιήσεων έχει επιβεβαιωθεί ότι η γραμμή της ταξικής συνεργασίας είναι «κίνδυνος – θάνατος» για τις καταχτήσεις και τα δικαιώματά μας.

Άρα αυτοί οι Διάλογοι και οι διαλογιστές πρέπει να αποκαλυφτούν. Να καταγγελθούν. Να καταδικαστούν. Η λύση βρίσκεται στη ρήξη με την πολιτική του δικομματισμού και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στη συνολική αντιπαράθεση με τις απαιτήσεις του κεφαλαίου. Η προοπτική βρίσκεται στην όξυνση της ταξικής πάλης και στην προβολή των αιτημάτων που έχει διαμορφώσει για την Κοινωνική Ασφάλιση το ΠΑΜΕ. Τα αιτήματα του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος συνθέτουν μια ολόκληρη ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ που απαντά στις σύγχρονες ανάγκες της κάθε εργατικής οικογένειας. Που ζητά κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων και τη ριζική αλλαγή της σημερινής κατάστασης με κριτήριο τις απαιτήσεις και τα πραγματικά συμφέροντα των μισθωτών.

Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καλεί συνδικάτα, συνδικαλιστές και ολόκληρη την εργατική τάξη σε αγωνιστική επαγρύπνηση. Οι εχθροί της Κοινωνικής Ασφάλισης σηκώνουν ξανά κεφάλι!

Η Εκτελεστική Γραμματεία

Comments are closed.