Για την επιτυχία των απεργιακών κινητοποιήσεων, της Πρωτομαγιάς και της 11 του Μάη.

0
image_pdfimage_print

Το ΠΑΜΕ με όλες του τις δυνάμεις, μαζί με τους εργαζόμενους εργοστάσιο το εργοστάσιο, σε κάθε χώρο δουλειάς αποφασιστικά και με πείσμα θα δώσει τη μάχη για την επιτυχία των απεργιακών κινητοποιήσεων, της Πρωτομαγιάς και της 11 του Μάη.

            Η αντεργατική πολιτική που υλοποιεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με την στήριξη της Ν.Δ. θα πάρει μια ακόμη απάντηση από τους εργαζόμενους που μαζικά, ενωτικά θα πάρουν μέρος και στις απεργίες και στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ.

            Απάντηση επίσης θα πάρουν και η ΠΑΣΚΕ, με την ΔΑΚΕ που παρά τους ελιγμούς τους, παραμένουν ένας σημαντικός σύμμαχος της κυβέρνησης και της πλουτοκρατίας.

            Κανένας δισταγμός με όλη μας την δύναμη εργάτες, νέοι, μετανάστες, στην μάχη για την επιτυχία των απεργιακών κινητοποιήσεων.

            Στη σημερινή συνεδρίαση της ΕΕ της ΓΣΕΕ, η ΠΑΣΚΕ για μια ακόμη φορά αθώωσε την κυβέρνηση ρίχνοντας τις ευθύνες στο μνημόνιο για την επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι. Μάλιστα ονομάτισε τις αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου ασάφειες. Η ΔΑΚΕ κάλυψε την ΝΔ, την στήριξη που προσφέρει στην κυβέρνηση. Η ΑΠ μάλιστα είχε αγωνία για να στηρίξει τις δραστηριότητες του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού.         

Προετοιμαζόμαστε γρήγορα με όλες μας τις δυνάμεις ενιαία για την επιτυχία των απεργιακών συγκεντρώσεων για την Πρωτομαγιά. Παράλληλα μαζί με την Πρωτομαγιά που είναι βήμα κλιμάκωσης του αγώνα δίνουμε αποφασιστικά τη μάχη και προετοιμάζουμε την εργατική τάξη για Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία στις 11 Μάη.

            Τα συνδικάτα, όλες οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ να πάρουν τα μέτρα τους γρήγορα. Τα μέτρα κυβέρνησης – κεφαλαίου- ΕΕ δεν έχουν ημερομηνία λήξης άρα και οι αγώνες δεν έχουν.

            Γι´ αυτό  πρέπει το κάθε  Σωματείο, το αγωνιστικό ψηφοδέλτιο, η κάθε επιτροπή αγώνα, η σωματειακή επιτροπή να πάρουν ευθύνη και να οργανώσουν με σχέδιο συγκεκριμένο την κάθοδο των κλάδων τους στην Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση.

 

            Με ευθύνη και αποφασιστικότητα χωρίς χάσιμο χρόνου να συνεδριάσουν εκτάκτως τα Δ.Σ. και να χρεώσουν τα στελέχη, τις δυνάμεις τους. Να καθορίσουν τον τόπο προσυγκέντρωσης των εργαζομένων στον κλάδο, την περιφρούρηση, τα συνθήματα τους. Με έλεγχο, δουλειά, εργοστάσιο το εργοστάσιο, άνθρωπο τον άνθρωπο.

            Να δουλέψουν όλες οι δυνάμεις μας σαν ένας άνθρωπος. Οι προσυγκεντρώσεις των Συνδικάτων, των ψηφοδελτίων μας, να είναι μαζικές, μαχητικές.

            Να κινητοποιήσουν δυνάμεις βάζοντας στη μάχη όλα τα γρανάζια, όλα τα σφυριά να χτυπούν ενιαία.

            Σχέδιο Δράσης για 1η Μάη και απεργία 11 Μάη

 

ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

ΝΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΛΑΟΣ ΔΥΝΑΜΗ, ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΕΞΟΥΣΙΑ

Η Εκτελεστική Γραμματεία

Share.

Comments are closed.