ΒΓΕΙΤΕ ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ Να εμποδίσουμε τον πόλεμο!

Δημοσιεύτηκε στις

 

Στις 24 Γενάρη στο ΝΑΥΠΛΙΟ οι εργαζόμενοι της νότιας Ελλάδας κάναμε ένα πρώτο βήμα αγωνιστικής ανάτασης του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος. Με το ΠΑΜΕ στην πρώτη γραμμή χιλιάδες λαού διαδηλώσαμε και στείλαμε ένα πολυσήμαντο μήνυμα στην Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Τώρα ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ με νέες αυξημένες ευθύνες που μας επιφόρτισε η εμπιστοσύνη των ίδιων των εργαζομένων.

Έχουμε μπροστά μας τώρα δύο μεγάλους ξεχωριστούς σταθμούς. Έχουμε μπροστά μας τα αντιπολεμικά αντιμπεριαλιστικά συλλαλητήρια στις 15 Φλεβάρη σ’ ολόκληρη τη χώρα.

ΑΣ ΒΟΥΛΙΑΞΟΥΝ οι πλατείες και οι δρόμοι από τη λαϊκή συμμετοχή. Ας ενωθούν στους δρόμους του αγώνα οι εργάτες με τους αγρότες, η νεολαία με τους συνταξιούχους, οι μικρομεσαίοι με τους σπουδαστές, οι προοδευτικοί επιστήμονες με τους οικονομικούς μετανάστες.

Το ΠΑΜΕ μας καλεί να ενημερώσουμε το λαό για τις πραγματικές αιτίες αυτού του πολέμου. Για τους πραγματικούς στόχους των ιμπεριαλιστών και του ΝΑΤΟ.

Η Ελληνική Κυβέρνηση, που στην Πράγα πρόσφατα ψήφισε υπέρ της «συνδρομής» στον πόλεμο, η Κυβέρνηση που έχει ήδη στείλει στον Περσικό Κόλπο ελληνικό πολεμικό πλοίο, η κυβέρνηση του κ. Σημίτη που απάντησε θετικά στο αίτημα των ΗΠΑ για διευκολύνσεις στη Σούδα και αλλού, τώρα δια στόματος του κ. Λαλιώτη προκαλεί και κοροϊδεύει τους εργαζόμενους.

Εργαζόμενοι, ο πόλεμος αυτός γίνεται για την αναδιανομή των ενεργειακών πηγών, όπως απαιτούν οι ΗΠΑ και τα συμφέροντα του αμερικάνικου κεφαλαίου. Πίσω από το παραβάν, το παζάρι ανάμεσα σε ΗΠΑ, Γερμανία και Γαλλία για το μοίρασμα των πετρελαίων του Ιράκ είναι σκληρό και πολύ επικίνδυνο.

Όσοι, λοιπόν, περιμένουν από την Ε.Ε. να «διαφυλάξει την ειρήνη» φαίνεται πως ξέχασαν πολύ γρήγορα το ρόλο του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στον πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας και την κρίση στα Βαλκάνια.

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ

  • Αν όλοι βγούμε στις 15 Φλεβάρη στους δρόμους

  • Αν όλοι κάνουμε σημαία και αιχμή της 24ωρης Πανελλαδικής Απεργίας στις 20 Μάρτη τον αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

  • Αν αγκαλιάσουν πλατιά το λαό οι θέσεις και οι προτάσεις του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος.

  • Μαζέψτε υπογραφές – συντάξτε υπομνήματα – διαμαρτυρηθείτε.

Καλούμε, τέλος, τις ηγεσίες ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ να κηρύξουν για τις 14 Φλεβάρη 4ωρη Στάση Εργασίας, ούτως ώστε με περιοδείες, συνελεύσεις και συσκέψεις να ενημερωθούν οι εργαζόμενοι για την αξία της συμμετοχής τους και στις 15 Φλεβάρη και στις 20 Μάρτη στις κινητοποιήσεις. Και να είμαστε όλοι έτοιμοι ώστε την πρώτη μέρα του πολέμου η αγανάκτηση και η οργή να γίνει αντιμπεριαλιστική συνείδηση μπροστά στην Πρεσβεία των ΗΠΑ.

Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

Περισσότερα

Για άλλη μια φορά το Υπουργείο Εργασίας και η Κυβέρνηση προκαλούν

Για άλλη μια φορά το Υπουργείο Εργασίας και η Κυβέρνηση προκαλούν. Το Υπουργείο Εργασίας τη...

Πάρτε πίσω το φορολογικό έκτρωμα – Γιγαντοπανό αυτοαπασχολούμενων έξω από τη Βουλή ΒΙΝΤΕΟ ΦΩΤΟ

Διαμαρτυρία πραγματοποίησαν χθες το απόγευμα της Τετάρτης η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής (ΟΒΣΑ), άλλες...

Κινητοποίηση εργαζομένων του Δημοσίου για αυξήσεις στους μισθούς και Δώρο Χριστουγέννων ΒΙΝΤΕΟ ΦΩΤΟ

Κινητοποίηση πραγματοποίησαν χθες εργαζόμενοι του Δημοσίου για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και άμεση απόδοση...