Αφού για χρόνια σταυρώνουν τους εργαζόμενους τώρα, προεκλογικά, μας μοιράζουν το αντίδωρο !

image_pdfimage_print

 

Οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ με τις πολιτικές τους έχουν αυξήσει τη Ανεργία και έχουν πολλαπλασιάσει τη φτώχεια και την ανασφάλεια για την Εργατική Τάξη. Οι ίδιες πολιτικές έχουν γεννήσει προκλητικά κέρδη στο μεγάλο κεφάλαιο.

Μέσα λοιπόν στο ζοφερό αυτό μοτίβο τα παχιά λόγια του κ. πρωθυπουργού ηχούν σαν τρανή κοροϊδία για τους μισθωτούς .

Μάλιστα ο κ. Σημίτης περιβλήθηκε χθες και με τον μανδύα του Αλχημιστή προκειμένου να πείσει ότι τάχα μείωσε η κυβέρνηση του την Ανεργία. Οι πάνω από 500 χιλιάδες άνεργοι, οι χιλιάδες νέοι που υποαπασχολούνται και ετεροαπασχολούνται , η μαύρη εργασία και η εμφάνιση των «δουλεμπορικών γραφείων ευρέσεως εργασίας» αποτελούν αποστομωτική απάντηση στην πρόκληση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Τα ψεύτικα μεγάλα λόγια για νέες θέσεις μερικής απασχόλησης, για την λεγόμενη σύγκλιση με την ΕΕ μέχρι και οι αναφορές του για τα καφενεία της Ελληνικής Υπαίθρου και το αναμάσημα υποσχέσεων προς τους χαμηλοσυνταξιούχους, επιβεβαιώνουν ότι ο κ. Σημίτης εμπορεύεται της αγωνίες και την φτώχεια των λαϊκών οικογενειών σε συναγωνισμό με τον αρχηγό της ΝΔ και συμπαίχτη του στο δικομματικό σκηνικό !

Σ’ όλες αυτές τις προκλητικές για την Εργατική Τάξη εξαγγελίες , την απάντηση θα τη δώσουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι οξύνοντας την αντιπαράθεση με τις πολιτικές του κεφαλαίου γυρίζοντας τη πλάτη στο δικομματισμό και ενισχύοντας τις θέσεις και τη δράση του Ταξικού Συνδικαλιστικού Κινήματος.

Η πρώτη γεύση αυτής της εργατικής αγωνιστικής απάντησης θα είναι οι διαδηλώσεις που οργανώνει το ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη στα πλαίσια των εγκαινίων της Δ.Ε.Θ.

Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

Comments are closed.