Το ΠΑΜΕ χαιρετίζει τον απεργιακό αγώνα των Αιγυπτίων αλιεργατών στη Ν. Μηχανιώνα

Δημοσιεύτηκε στις

 

Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ χαιρετίζει τον απεργιακό αγώνα των Αιγυπτίων αλιεργατών στη Ν. Μηχανιώνα Θεσ/νίκης και στηρίζει την απόφασή τους να κάνουν νέες αρχαιρεσίες και να απομονώσουν τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές δυνάμεις που χρόνια τώρα έκαναν πλάτη στην εργοδοσία, σε βάρος των μεταναστών εργατών.

Οι αλιεργάτες στη Ν. Μηχανιώνα έχουν βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα. Γνωρίζουν πια πολύ καλά πως το εισόδημα τους μειώθηκε στο ¼ εξ αιτίας, όχι μόνο, της ασυδοσίας των εργοδοτών που θέλουν όλο και περισσότερα κέρδη αλλά και χάρη στις διευκολύνσεις που παρείχαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και τις Ν.Δ. στην εργοδοσία. Με κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ το 2004 έγινε η αλλαγή της ασφάλισής τους από ΙΚΑ σε ΟΓΑ, χάνοντας έτσι δικαιώματα στη σύνταξη και την ασφάλιση, ενώ οι εργοδότες βγήκαν κερδισμένοι. Γνωρίζουν επίσης τις ευθύνες των εργοδοτικών συνδικαλιστών της ΠΑΣΚΕ και γι’αυτό πήραν τον αγώνα στα χέρια τους.

Η πείρα τους είναι πολύτιμη για όλους μας χρειάζεται να μεταφερθεί σε όλα τα συνδικάτα, σε όλους τους εργάτες και ιδιαίτερα σε χώρους που ζουν και εργάζονται μετανάστες. Χρειάζεται επίσης να μεταφερθεί και να καταγγελθεί ο απεργοσπαστικός μηχανισμός που στήνεται από τους εργοδότες με πρωτοπόρο το δήμαρχο της Ν.Μηχανιώνας (ΠΑΣΟΚ). Οι προφάσεις ότι θα δουλέψουν οι οικογένειες των ιδιοκτητών των αλιευτικών σκαφών, εμάς δε μας ξεγελούν.

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ είναι στο πλάι των αλιεργατών και θα συνεχίσουν να είναι μαζί τους . Η αλληλεγγύη είναι δύναμη για το Εργατικό Κίνημα και πρέπει να εκφραστεί απ´ όλα τα ταξικά συνδικάτα.

Η επιτυχία του αγώνα των αλιεργατών θα είναι ένα βήμα μπρος για το εργατικό κίνημα

Η Εκτελεστική Γραμματεία

Περισσότερα

Η χορωδία του ΠΑΜΕ στην Ιστιαία (Φωτό – Βίντεο)

Με τη συμμετοχή στο χορωδιακό φεστιβάλ της Ιστιαίας έκλεισε για τους καλοκαιρινούς μήνες τις...

Συλλυπητήριο Μήνυμα για το θάνατο της μητέρας της Κ. Κίτσου προέδρου της ΕΛΕΠΑ

Η Γραμματεία του ΠΑΜΕ εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στη συντρόφισσα Κίτσου Κάκια, προέδρου...

Νεο τεύχος “Πανεργατικής” – 24 Ιούνη, Απεργίες για Μισθούς – ΣΣΕ – Ένσημα – Υγεία και Ασφάλεια

  Την απεργιακή τους φωνή ένωσαν στις 24 Ιούνη οι απεργοί σε τρεις από τους μεγαλύτερους κλάδους της...